SKH ei veloita isännöitsijäntodistuksesta SVA:n jäseniltä

SKH-Isännöinti Oy toimittaa 15.2. alkaen huoneiston vuokrausta varten ilmaisen isännöitsijäntodistuksen Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenille.

– Tämä parantaa ehdottomasti tiedonkulkua vuokranantajien ja vuokralaisten välillä. Kun isännöitsijäntodistusta ei ole säädetty vuokraustilanteessa pakolliseksi, ei siitä ole haluttu maksaakaan. Vuokranantajat innostuvat varmasti käyttämään ilmaista todistusta, toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajista sanoo.

– Vuokrausvälitykseen on ollut vaikeaa saada erillistä lain mahdollistamaa isännöitsijäntodistusta. Ilmainen isännöintitodistus vuokraukseen on tervetullut lisä kiinteistönvälittäjien ja isännöitsijöiden yhteistyössä, toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas Suomen Kiinteistönvälittäjäliitosta toteaa.

Koko alan etu

SKH Isännöinti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen palveluun.

– Halusimme tuotteistaa myös ilmaisen isännöitsijäntodistuksen vuokraamista varten. On reilua, että asunnon vuokraajakin saa tarvitsemansa tiedot taloyhtiöstä. Tämä uusi palvelu on osa SKH:n vastuullista isännöintiä, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä sanoo.

– Vuokranantajan on jollakin tavalla osoitettava vuokralaiselleen, että omistaa vuokrattavan huoneiston. Vuokrausta varten tehty isännöitsijäntodistus on siihen oiva tapa. Samalla vuokralaiselle tulee kerrottua kaikki tärkeimmät tiedot koskien taloyhtiön historiaa, nykyhetkeä ja tulevia korjauksia, Koro-Kanerva sanoo.

SKVL edustaa 400 yksityistä kiinteistönvälitysyritystä, joissa työskentelee 1 200 välitystyötä tekevää henkilöä ja Suomen Vuokranantajilla on noin 10 000 jäsentä.

Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2016

SKH kartoitti taloyhtiön hallitusten palkkiot: Kohtuukorvauksista talkootyöhön

SKH Isännöinti Oy tutki taloyhtiöiden hallitusten palkkiota. Tutkimukseen lukeutui 262 yhtiötä. Tulosten mukaan 18 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle keskiarvoltaan 825,- euron vuosikorvauksen.

31.5.2016

SKH:lta taloyhtiön osakkaille oma viikkotiedote – uusi palvelu alalle

SKH-Isännöinti Oy on laajentanut avointa asiakasviestintäänsä ottamalla myös taloyhtiöiden osakkaat suoran viestinnän piiriin. Joka perjantai lähetetään osakkaille suunnattu sähköinen viikkokirje taloyhtiön tapahtumista. Jakelussa on tällä hetkellä noin 15 000 vastaanottajaa.

26.8.2015

SKH-Isännöinti nosti alan palvelun uudelle tasolle

Kotimainen SKH-Isännöinti Oy on tuonut asiakkailleen uusia palvelumuotoja, joita alan muilla toimijoilla ei ole, kuten viikkoraportit ja puhelinpalvelun myös iltaisin. – Vastuullinen isännöinti perustuu mahdollisimman hyvään asiakaskokemukseen ja täydellisen läpinäkyvään toimintaan asiakkaiden kanssa, toimitusjohtaja Markku Kulomäki toteaa. SKH-Isännöinnin kehittämä Talokanava toimii tehokkaasti taloyhtiöiden asukkaiden, osakkaiden ja yhtiön hallituksen jäsenten kaksisuuntaisena viestintäkanavana.

11.8.2015

Viidessä päivässä isännöitsijäksi

SKH Isännöinti järjestää syksyllä 2015 kaksi 5-päiväistä kurssia isännöintityöstä kiinnostuneille. Kurssin jälkeen osallistujalla on valmius tarjota taloyhtiöille isännöintipalveluja SKH Hallintopalvelu-mallin mukaisesti. Isännöitsijä ei tule olemaan työsuhteessa SKH:n vaan toimii yhteistyössä yrityksen kanssa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti