SKH ei veloita isännöitsijäntodistuksesta SVA:n jäseniltä

SKH-Isännöinti Oy toimittaa 15.2. alkaen huoneiston vuokrausta varten ilmaisen isännöitsijäntodistuksen Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenille.

– Tämä parantaa ehdottomasti tiedonkulkua vuokranantajien ja vuokralaisten välillä. Kun isännöitsijäntodistusta ei ole säädetty vuokraustilanteessa pakolliseksi, ei siitä ole haluttu maksaakaan. Vuokranantajat innostuvat varmasti käyttämään ilmaista todistusta, toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajista sanoo.

– Vuokrausvälitykseen on ollut vaikeaa saada erillistä lain mahdollistamaa isännöitsijäntodistusta. Ilmainen isännöintitodistus vuokraukseen on tervetullut lisä kiinteistönvälittäjien ja isännöitsijöiden yhteistyössä, toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas Suomen Kiinteistönvälittäjäliitosta toteaa.

Koko alan etu

SKH Isännöinti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen palveluun.

– Halusimme tuotteistaa myös ilmaisen isännöitsijäntodistuksen vuokraamista varten. On reilua, että asunnon vuokraajakin saa tarvitsemansa tiedot taloyhtiöstä. Tämä uusi palvelu on osa SKH:n vastuullista isännöintiä, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä sanoo.

– Vuokranantajan on jollakin tavalla osoitettava vuokralaiselleen, että omistaa vuokrattavan huoneiston. Vuokrausta varten tehty isännöitsijäntodistus on siihen oiva tapa. Samalla vuokralaiselle tulee kerrottua kaikki tärkeimmät tiedot koskien taloyhtiön historiaa, nykyhetkeä ja tulevia korjauksia, Koro-Kanerva sanoo.

SKVL edustaa 400 yksityistä kiinteistönvälitysyritystä, joissa työskentelee 1 200 välitystyötä tekevää henkilöä ja Suomen Vuokranantajilla on noin 10 000 jäsentä.

Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kinkun rasva

8.12.2022

Kinkun rasva ei kuulu viemäriin

Kinkunpaistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii viemärin jäähtyessään. Rasvan voi hyödyntää ruoanlaitossa, laittaa jäähtyneenä biojätteeseen tai kierrättää polttoaineeksi Kinkkutempun kautta.

grilli kesä

12.8.2022

Muista puhdistaa grilli kesän päätteeksi

Grillikauden päätteeksi on hyvä puhdistaa ja tarkistaa grilli huolellisesti. Grilleistä aiheutuu vuosittain kymmeniä vakavia tulipaloja, kun grilliin pudonnut rasva syttyy palamaan. Rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä, vaan se täytyy tukahduttaa.

27.4.2023

Näin grillaat turvallisesti vappuna

Kodin tulipalo syttyy useimmiten keittiössä ruoanlaiton yhteydessä. Grilli tulisi aina puhdistaa ja huoltaa laitteen käyttöohjeiden mukaisesti ennen grillikauden aloitusta.

perehdytys hallituksen puheenjohtaja

24.5.2023

Perehdytys tukee uutta hallituksen puheenjohtajaa

Jussi Jurkolasta tuli taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja ilman aikaisempaa kokemusta asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelystä. Hän sai kattavaa perehdytystä hallituksen konkareilta ja etsi myös itse tietoa. Kaikkein tärkeintä oli muulta hallitukselta saatu luottamus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti