SKH ei veloita isännöitsijäntodistuksesta SVA:n jäseniltä

SKH-Isännöinti Oy toimittaa 15.2. alkaen huoneiston vuokrausta varten ilmaisen isännöitsijäntodistuksen Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenille.

– Tämä parantaa ehdottomasti tiedonkulkua vuokranantajien ja vuokralaisten välillä. Kun isännöitsijäntodistusta ei ole säädetty vuokraustilanteessa pakolliseksi, ei siitä ole haluttu maksaakaan. Vuokranantajat innostuvat varmasti käyttämään ilmaista todistusta, toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajista sanoo.

– Vuokrausvälitykseen on ollut vaikeaa saada erillistä lain mahdollistamaa isännöitsijäntodistusta. Ilmainen isännöintitodistus vuokraukseen on tervetullut lisä kiinteistönvälittäjien ja isännöitsijöiden yhteistyössä, toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas Suomen Kiinteistönvälittäjäliitosta toteaa.

Koko alan etu

SKH Isännöinti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen palveluun.

– Halusimme tuotteistaa myös ilmaisen isännöitsijäntodistuksen vuokraamista varten. On reilua, että asunnon vuokraajakin saa tarvitsemansa tiedot taloyhtiöstä. Tämä uusi palvelu on osa SKH:n vastuullista isännöintiä, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä sanoo.

– Vuokranantajan on jollakin tavalla osoitettava vuokralaiselleen, että omistaa vuokrattavan huoneiston. Vuokrausta varten tehty isännöitsijäntodistus on siihen oiva tapa. Samalla vuokralaiselle tulee kerrottua kaikki tärkeimmät tiedot koskien taloyhtiön historiaa, nykyhetkeä ja tulevia korjauksia, Koro-Kanerva sanoo.

SKVL edustaa 400 yksityistä kiinteistönvälitysyritystä, joissa työskentelee 1 200 välitystyötä tekevää henkilöä ja Suomen Vuokranantajilla on noin 10 000 jäsentä.

Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.12.2021

Älä tuki viemäriä jouluruokien rasvoilla ja siivousliinoilla!

Viemäreissä rasva jähmettyy ja kertyy putkien seinämiin ja sitä kautta altistaa putken vielä isommalle tukokselle. Kun esimerkiksi putken mutkaan kertyy talouspaperia, hiuksia, tulitikkuja ja vanupuikkoja niin tukos alkaa olla valmis. Mutakylpy kylpyhuoneessa on jouluaattona ikävä yllätys.

grilli kesä

12.8.2022

Muista puhdistaa grilli kesän päätteeksi

Grillikauden päätteeksi on hyvä puhdistaa ja tarkistaa grilli huolellisesti. Grilleistä aiheutuu vuosittain kymmeniä vakavia tulipaloja, kun grilliin pudonnut rasva syttyy palamaan. Rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä, vaan se täytyy tukahduttaa.

27.12.2021

Näin lajittelet joulun jätteet!

Rakentaja.fi listasi joulunajan jätteiden lajitteluohjeet Lounais-Suomen Jätehuollon tiedotteesta. Ne soveltuvat kaikille suomalaisille ja erityisesti taloyhtiöiden asukkaille. Alumiinivuoka, -folio ja metalliesine Alumiiniset vuoat ja foliot, metallipurkit ja -kannet lajitellaan muiden metalliesineiden tapaan puhtaiksi huuhdottuina metallinkeräysastiaan.

isännöintimeklari kilpailuttaa

8.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Isännöintimeklari kilpailuttaa isännöinnin taloyhtiöllesi

Isännöintimeklari tarjoaa puolueettoman kilpailutuspalvelun, jossa vertaillaan isännöintitoimistoja hinnan, palvelun ja laadun perusteella. Näin taloyhtiö voi varmistaa luotettavan isännöitsijän löytymisen.

Isännöintimeklari

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti