Seuraavaksi taloyhtiöissä riidellään sähköautojen latauksesta?

Kolmella helsinkiläisellä taloyhtiöllä on ongelma, kirjoittaa Talouselämä. Yhtiöt omistavat yhteisesti parisataapaikkaisen autohallin, jonne yksittäinen sähköautoilija oli saanut isännöintitoimistolta luvan asentaa omalla kustannuksellaan autolleen latauspaikan, jonka sähkökulut hän myös maksaa itse.

Ongelmaksi nousee kuitenkin asunto-osakeyhtiölaissa määritelty osakkaiden yhdenvertaisuus. Autohallissa vain 15 autopaikalle voidaan rakentaa latauspaikka ilman, että koko kiinteistön sähköjärjestelmää tarvitsee uusia.

Suomen Kiinteistöliiton neuvontalakimies Virpi Hienonen kertoo sähköautokyselyiden kasvaneen selvästi viiden viime vuoden aikana. Asunto-osakeyhtiölaki ei anna valmiita vastauksia, vaan yhdenvertaisuusperiaatteen edellytyksiä tulee tulkita. Jos hallitus on taloyhtiössä esimerkiksi kysellyt osakkaiden halukkuutta latauspistokkeiden asentamiseen ja kaikille on tarjottu mahdollisuus rakentaa pisteet omalla kustannuksellaan, täyttyy yhdenvertaisuusperiaate lähtökohtaisesti.

Motivan tekemässä Kiinteistöjen latauspaikkaselvityksessä todetaan, että kaikkien taloyhtiön hallinnassa olevien autopaikkojen muuntaminen sähköautojen lataamiseen sopiviksi taloyhtiön varoin edellyttää kaikkien osakkeenomistajien suostumusta.

Lue alkuperäinen juttu Talouselämän nettisivuilta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

24.3.2023

Kuukauden kasvo: Riitaisat kokoukset vaativat johtajuutta

Kiinteistöjuridiikan moniosaaja Petteri Kuhanen neuvoo taloyhtiöiden hallituksia ja puheenjohtajia riitaisasta yhtiökokouksesta selviytymiseen. Erityisesti remontit kuumentavat tunteita. Juristin apuun kannattaa turvautua silloin, kun kyseessä on iso taloudellinen asia.

taloudellinen hyvinvointi

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säästäminen ja lainojen yhdistely – tie taloudelliseen hyvinvointiin

Taloudellisen hyvinvoinnin rakentaminen vaatii viisaita päätöksiä. Tässä artikkelissa tutustutaan kahteen tärkeään seikkaan, jotka voivat muodostaa vankan perustan vauraammalle taloudelle: säästämiseen ja lainojen yhdistelyyn.

Halvinlaina.fi

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti