Sähkökatkoihin kannattaa varautua

sähköpula

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Asukkaiden huolia voi hälventää aktiivisella viestinnällä.

Pelätty sähköpula tarkoittaa tilannetta, jossa sähkön kulutus olisi suurempi kuin kotimaassa tuotetun ja ulkomailta tuodun sähkön määrä. Jos varavoimaloiden käyttöönotto ei riittäisi tilanteen korjaamiseen, jouduttaisiin turvautumaan ennalta suunniteltuihin, kiertäviin sähkökatkoihin. Ne olisivat kuitenkin paljon pienempi paha kuin koko sähköjärjestelmän kaatuminen, jonka vaikutukset olisivat laaja-alaisempia, pitkäkestoisempia ja hallitsemattomampia.

Sähköpulatilanteessa paikalliset jakeluverkonhaltijat kytkisivät kulutusta irti alueittain kantaverkkoyhtiö Fingridin ohjeiden mukaisesti. Katkot kestäisivät enimmillään pari tuntia kerrallaan.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

talousarvion laadintaan

15.3.2023

Tarkkuutta talousarvion laadintaan

Talousarvion laadinta on tänä vuonna hankalaa kasvavien hoitomenojen vuoksi. Talousarviota viimeisteltäessä keskeistä on punnita eri kuluerien vaikutusta asumiskustannuksiin. Talousarvioon kannattaa jättää pelivaraa, sillä väärässä paikassa säästäminen kostautuu.