Ryhmäkorjaushankkeella miljoonasäästö Helsingin Siltamäessä

Helsinkiin 1960- ja 70-lukujen vaihteessa rakennettu Siltamäen kaupunginosa tuli tunnetuksi aikanaan Naapurilähiö-televisiosarjasta. Puutarhamainen kaupunginosa mataline kerrostaloinen on nyt tullut saneerausikään.

Taloyhtiöillä on sama isännöitsijä, joten ryhmäkorjaushanketta oli kätevää lähteä ajamaan. Helsingin Uutiset kertoo, että pelkästään suunnitteluvaiheesta tuli taloyhtiöiden arvioiden mukaan säästöä jopa 150 000 euroa taloyhtiötä kohden.

Putkiremontin kokonaiskustannusarvio on 30–35 miljoonaa euroa. Siltamäen huollon isännöitsijä ja toimitusjohtaja Jarno Tuokko laskee, että säästöä voi syntyä noin 10 prosenttia. Siltamäen isoimmissa taloyhtiöissä summa lähentelee jopa miljoonaa euroa.

– Säästö tulee suunnittelun lisäksi muun muassa urakkahinnasta. Isännöintikulut saamme säästettyä omasta selkänahasta, Tuokko sanoo.

Samankaltaiset talot helpottivat suunnittelua

2–3-kerroksiset talot ovat keskenään hyvin samanlaisia. Suunnitelmat voi monistaa pitkälle, mikä tekee työstä halvempaa. Kuudella taloyhtiöllä on yhteinen huoltoyhtiö ja isännöinti.

Putkiremontit alkoivat marraskuussa 2020. Valmiina on kaksi ensimmäistä taloyhtiötä. Loput valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Aivan lähivuosina Siltamäessä tehdään yhteinen julkisivu- ja kattoremontti. Asukkaat ja isännöitsijä uskovat, että remontit parantavat alueen mainetta ja lisäävät kiinnostusta.

– Ihmiset tietävät, että asunnot ovat hyvässä kunnossa. Tästä tulee keidas. Kesäisin Siltamäki on oikea puutarhalähiö, isännöitsijä Jarno Tuokko sanoo.

Remonttien jälkeen Siltamäestä uskotaan tulevan houkutteleva alue. Pihoilla on väljyyttä, läpiajoliikennettä ei ole ja asunnot ovat suhteellisen isoja.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.2.2022

Helsinki sallii maalämpökaivojen rakentamisen yleisille alueille ensimmäisenä Suomessa

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta päätti maanantain kokouksessaan sallia maalämpökaivojen rakentamisen kaupungin omistamille yleisille alueille, mikäli tila taloyhtiön omalla tontilla ei riitä. Päätöksen taustalla on edullisen maalämmön kasvava kysyntä sekä maalämmön ilmastoystävällisyys, joka vastaa kaupungin tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä. Ensisijaisesti kaivot tulee rakentaa taloyhtiön omalle tontille niin, että ne sijaitsevat yli 7,5 metrin päässä kaupungin viheralueen, […]

katupöly

13.9.2022

Helsinki vähentäisi katupölyä kitkarenkailla

Helsingin kaupunki kannustaa autoilijoita vaihtamaan talveksi nastarenkaiden sijaan kitkarenkaat, jotka tutkimusten mukaan vähentävät katupölyn muodostumista ja melua. Liikenteen aiheuttama katupöly on edelleen merkittävä ilmanlaatuongelma, ja sen pääasiallinen aiheuttaja ovat nastarenkaat.

4.10.2021

Helsinki selvitti keinoja häiriövalojen vähentämiseen

Helsingin kaupungin häiriövaloselvityksen tavoitteena on lisätä kaupungin viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta myös pimeän aikaan. Häiriövalo on myös hukattua energiaa, joten valaistusten suunnittelussa tulisi aina panostaa valaistustarpeen oikeaan mitoittamiseen. − Haluamme, että Helsingissä on pienemmät valokontrastit, harmonisempi yöllinen maisema ja kaupunkitila sekä kirkkaampi tähtitaivas.

27.10.2021

Kaukolämmön kasvavista kustannuksista halutaan eroon maalämmöllä

Isännöintiliiton viime keväänä tekemän kyselyn mukaan kaukolämmön valitsisi enää alle puolet taloyhtiöistä. Taustalla on kaukolämmön kallistuminen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on vuosikymmenessä nostanut kaukolämmön hintaa 75 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti