Ryhmäkorjaushankkeella miljoonasäästö Helsingin Siltamäessä

Helsinkiin 1960- ja 70-lukujen vaihteessa rakennettu Siltamäen kaupunginosa tuli tunnetuksi aikanaan Naapurilähiö-televisiosarjasta. Puutarhamainen kaupunginosa mataline kerrostaloinen on nyt tullut saneerausikään.

Taloyhtiöillä on sama isännöitsijä, joten ryhmäkorjaushanketta oli kätevää lähteä ajamaan. Helsingin Uutiset kertoo, että pelkästään suunnitteluvaiheesta tuli taloyhtiöiden arvioiden mukaan säästöä jopa 150 000 euroa taloyhtiötä kohden.

Putkiremontin kokonaiskustannusarvio on 30–35 miljoonaa euroa. Siltamäen huollon isännöitsijä ja toimitusjohtaja Jarno Tuokko laskee, että säästöä voi syntyä noin 10 prosenttia. Siltamäen isoimmissa taloyhtiöissä summa lähentelee jopa miljoonaa euroa.

– Säästö tulee suunnittelun lisäksi muun muassa urakkahinnasta. Isännöintikulut saamme säästettyä omasta selkänahasta, Tuokko sanoo.

Samankaltaiset talot helpottivat suunnittelua

2–3-kerroksiset talot ovat keskenään hyvin samanlaisia. Suunnitelmat voi monistaa pitkälle, mikä tekee työstä halvempaa. Kuudella taloyhtiöllä on yhteinen huoltoyhtiö ja isännöinti.

Putkiremontit alkoivat marraskuussa 2020. Valmiina on kaksi ensimmäistä taloyhtiötä. Loput valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Aivan lähivuosina Siltamäessä tehdään yhteinen julkisivu- ja kattoremontti. Asukkaat ja isännöitsijä uskovat, että remontit parantavat alueen mainetta ja lisäävät kiinnostusta.

– Ihmiset tietävät, että asunnot ovat hyvässä kunnossa. Tästä tulee keidas. Kesäisin Siltamäki on oikea puutarhalähiö, isännöitsijä Jarno Tuokko sanoo.

Remonttien jälkeen Siltamäestä uskotaan tulevan houkutteleva alue. Pihoilla on väljyyttä, läpiajoliikennettä ei ole ja asunnot ovat suhteellisen isoja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sähköauto paloturvallisuus

27.11.2023

Kuukauden kasvo: Paloturvallisuutta sähköautojen lataukseen

Sähköautopalot voivat lisääntyä autokannan vanhetessa. Erityisen hankalasti sammutettavia palot ovat maanalaisissa pysäköintitiloissa. Siksi taloyhtiöiden parkkihallien paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti