Ruutuvihkoista kosketusnäyttöön: Kodinportti digitalisoi taloyhtiön

Asunto Oy Kivisaarentie vaihtoi 20 ruutuvihkoa DNA Kodinporttiin, jolla vaikkapa pyykkivuoron varaus hoituu kätevästi rappukäytävän kosketusnäytöltä. Uusi tapa varata tiloja mahdollistaa myös osakkaille tilojen laajemman käytön.

Kun ensimmäiset asukkaat muuttivat vuonna 1966 asunto-osakeyhtiö Kivisaarentielle Helsingin Vuosaaressa, tuskin kukaan heistä arvasi, että tulevaisuudessa pyykkitupa-, askartelutila- tai saunavuoron voi varata kosketusnäytöltä rappukäytävässä.

Asunto Oy Kivisaarentie on yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä, jossa on 12 rakennusta, 41 rappua ja 512 huoneistoa.

”En ole ihan turhan päiten pyytänyt talonmiehiä laittamaan lappuja ilmoitustaululle, sillä se on ollut aina muutaman kilometrin lenkkeily”, taloyhtiötä isännöivän Onnistutaan Ky:n isännöitsijä Joel Karvinen sanoo.

Isossa taloyhtiössä on myös paljon erilaisia tiloja, kuten pesuloita, saunoja, kuntosaleja, kerhoja ja verstaita. Onpa asukkaiden käytössä peräkärrykin, jonka varaus hoituu kosketusnäytöltä.

”Kodinportin avulla saan asukkaiden käyttöön enemmän yhteisiä tiloja ilman henkilöresursseja. Ilman Kodinporttia pitäisi olla pöydällä koko ajan 20 ruutuvihkokalenteria ja asukkaat joutuisivat erikseen kyselemään, onko tila varattavissa. Aiemmin en voinut tarjota tiloja näin aktiivisesti käyttöön. Kodinportin ansiosta myös viestintä tavoittaa asukkaat helpommin ja laajemmin kuin vanhat tiedotuskanavat”, sanoo Karvinen.

Karvisen mukaan käyttö on vasta alussa, ja tavoitteena on myöhemmin laajentaa järjestelmän käyttöä ja ottaa käyttöön esimerkiksi mobiilisovelluksen.

Karvinen huomauttaa, että käyttöönottoon ja integrointiin muihin järjestelmiin pitää varata aikaa. Alkupanostuksen jälkeen järjestelmä kuitenkin säästää rutkasti työaikaa ja vähentää perusasioiden hoitoa vaikkapa puhelimella.

”Aluksi asukkaat vähän ihmettelivät porrashuoneisiin ilmestyneitä näyttöjä, mutta kun he ymmärsivät mitä tehdään ja mikä kustannustaso on, niin he olivat oikein tyytyväisiä”, Karvinen sanoo.

Info: DNA Kodinportti

– Tuo taloyhtiön ilmoitustaulun vain hipaisun päähän.

– Palvelu sisältää Kodinportti-näytöt, mobiilisovelluksen ja portaalin.

– Kokoaa kaikki tärkeät tiedot yhteen paikkaan ja mahdollistaa tilojen varaukset.

– Päivitykset ja varaukset onnistuvat kätevästi netissä etäliittymän avulla.

– Korvaa paperin täyttämät ilmoitustaulut, tiedotejakelut postiluukkuun ja varausvihkoset.

– Käyttö on edullista kiinteällä kuukausikustannuksella.

Lue lisää ja pyydä tarjous: dna.fi/kodinportti.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti