Ruutuvihkoista kosketusnäyttöön: Kodinportti digitalisoi taloyhtiön

Asunto Oy Kivisaarentie vaihtoi 20 ruutuvihkoa DNA Kodinporttiin, jolla vaikkapa pyykkivuoron varaus hoituu kätevästi rappukäytävän kosketusnäytöltä. Uusi tapa varata tiloja mahdollistaa myös osakkaille tilojen laajemman käytön.

Kun ensimmäiset asukkaat muuttivat vuonna 1966 asunto-osakeyhtiö Kivisaarentielle Helsingin Vuosaaressa, tuskin kukaan heistä arvasi, että tulevaisuudessa pyykkitupa-, askartelutila- tai saunavuoron voi varata kosketusnäytöltä rappukäytävässä.

Asunto Oy Kivisaarentie on yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä, jossa on 12 rakennusta, 41 rappua ja 512 huoneistoa.

”En ole ihan turhan päiten pyytänyt talonmiehiä laittamaan lappuja ilmoitustaululle, sillä se on ollut aina muutaman kilometrin lenkkeily”, taloyhtiötä isännöivän Onnistutaan Ky:n isännöitsijä Joel Karvinen sanoo.

Isossa taloyhtiössä on myös paljon erilaisia tiloja, kuten pesuloita, saunoja, kuntosaleja, kerhoja ja verstaita. Onpa asukkaiden käytössä peräkärrykin, jonka varaus hoituu kosketusnäytöltä.

”Kodinportin avulla saan asukkaiden käyttöön enemmän yhteisiä tiloja ilman henkilöresursseja. Ilman Kodinporttia pitäisi olla pöydällä koko ajan 20 ruutuvihkokalenteria ja asukkaat joutuisivat erikseen kyselemään, onko tila varattavissa. Aiemmin en voinut tarjota tiloja näin aktiivisesti käyttöön. Kodinportin ansiosta myös viestintä tavoittaa asukkaat helpommin ja laajemmin kuin vanhat tiedotuskanavat”, sanoo Karvinen.

Karvisen mukaan käyttö on vasta alussa, ja tavoitteena on myöhemmin laajentaa järjestelmän käyttöä ja ottaa käyttöön esimerkiksi mobiilisovelluksen.

Karvinen huomauttaa, että käyttöönottoon ja integrointiin muihin järjestelmiin pitää varata aikaa. Alkupanostuksen jälkeen järjestelmä kuitenkin säästää rutkasti työaikaa ja vähentää perusasioiden hoitoa vaikkapa puhelimella.

”Aluksi asukkaat vähän ihmettelivät porrashuoneisiin ilmestyneitä näyttöjä, mutta kun he ymmärsivät mitä tehdään ja mikä kustannustaso on, niin he olivat oikein tyytyväisiä”, Karvinen sanoo.

Info: DNA Kodinportti

– Tuo taloyhtiön ilmoitustaulun vain hipaisun päähän.

– Palvelu sisältää Kodinportti-näytöt, mobiilisovelluksen ja portaalin.

– Kokoaa kaikki tärkeät tiedot yhteen paikkaan ja mahdollistaa tilojen varaukset.

– Päivitykset ja varaukset onnistuvat kätevästi netissä etäliittymän avulla.

– Korvaa paperin täyttämät ilmoitustaulut, tiedotejakelut postiluukkuun ja varausvihkoset.

– Käyttö on edullista kiinteällä kuukausikustannuksella.

Lue lisää ja pyydä tarjous: dna.fi/kodinportti.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

5.11.2019

Tutkimus: Joka neljäs taloyhtiön osakas tuntee oman taloyhtiönsä talouden heikosti

Suurin osa suomalaisten taloyhtiöiden osakkaista kokee tuntevansa oman taloyhtiönsä taloudellisen tilanteen vähintään melko hyvin. Joka neljäs (23 %) osakkaista ei kuitenkaan tiedä, onko omalla taloyhtiöllä lainaa tai mitkä ovat oman taloyhtiön suurimmat menoerät. Tiedot selviävät Realia Isännöinnin IRO Researchillä teettämästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti