Ruotsin korkeakoulukaupungeissa asuntopulaa

Yli puolet Ruotsin korkeakoulu- ja yliopistokaupungeista ilmoittaa, että opiskelija-asunnoista on pulaa. Ilmiö vaivaa kaikkia suurimpia opiskelupaikkakuntia. Niissä tosin myös rakennetaan lähivuosina eniten opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja. Näin kertoo Ruotsin asuntoasioista vastaava virasto Boverket.

Tavallisin syy opiskelija-asuntopulaan on, että paikkakunnalla on ylipäätään liian vähän asuntotarjontaa. Kolmasosa opiskelupaikkakunnista ilmoittaa pulaa olevan erityisesti pienistä asunnoista.

Ruotsissa on kaikkiaan noin 90 000 opiskelijoille suunnattua asuntoa. Sekä toissa- että viime vuonna aloitettiin noin 3 000 uuden asunnon rakentaminen. Tänä vuonna vauhti kaksinkertaistuu: uusia opiskelija-asuntoja aloitetaan noin 6 200.

Lue koko juttu Boverketin kotisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

sähkön riittävyyden

30.3.2023

Säästötoimet takasivat sähkön riittävyyden talvella

Leuto talvi, tuontisähkön hyvä saatavuus, kotimaisen tuotannon luotettava toiminta ja sähkön säästäminen varmistivat sähkön riittävyyden kuluneena talvena. Niukin tilanne oli joulukuussa ja kulutushuippu saavutettiin vasta maaliskuussa.

häiriöt taloyhtiössä

5.6.2023

Jatkuvaa häiriötä taloyhtiössä? Toimi näin

Kun joku asukas aiheuttaa taloyhtiössä pitkään jatkuvaa häiriötä, naapureiden tulee ilmoittaa asiasta taloyhtiölle. Vuokranantaja voi ilmoitusten perusteella irtisanoa vuokralaisen. Myös taloyhtiö voi antaa häiritsevää elämää viettävän asukkaan asunnosta hallintaanottovaroituksen.

26.4.2023

Energiatodistusten hinnat nousseet hieman

Energiatodistusten hinnat ovat nousseet lievästi parin vuoden takaisesta, käy ilmi valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan selvityksestä. Energiatodistus tarvitaan, kun rakennusta tai huoneistoa myydään tai vuokrataan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti