Asuntopula

Uusimmat artikkelit

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

10.8.2017

Ruotsin korkeakoulukaupungeissa asuntopulaa

Yli puolet Ruotsin korkeakoulu- ja yliopistokaupungeista ilmoittaa, että opiskelija-asunnoista on pulaa. Ilmiö vaivaa kaikkia suurimpia opiskelupaikkakuntia. Niissä tosin myös rakennetaan lähivuosina eniten opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja.

15.2.2017

Pian on pula kolmioista

Pääkaupunkiseudulla on pian pulaa kolmioista, kirjoittaa Taloussanomat. Lehti viittaa Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan alueella on viime vuodet tyydytty liian pieniin asuntoihin. Syynä ovat olleet asumisen kallistuminen ja epävarma taloustilanne, mutta myös asuntorakentamisen keskittyminen yksiöihin ja kaksioihin.

29.11.2016

Siirrettävät talot helpottamaan asuntopulaa Ruotsissa

Tilapäisiä rakennuslupia siirreltäville taloille? Ruotsissa ehdotetaan tällaista ratkaisua akuuttiin asuntopulaan. Asuntoministeri Peter Eriksson (Miljöpartiet) sanoo, että tilapäisten, siirrettävien asuintalojen rakentamista helpotetaan.