Rivitalo vajoaa yhä pahasti Pälkäneellä

Asunto Oy Onkkaalanrivin neljän iäkkään osakkaan piina jatkuu Pälkäneellä, kirjoittaa Aamulehti. Rivitalo on vajonnut nyt niin pahasti, että sisällä on enimmillään 20 sentin korkeuseroja.

1980-luvulla Pälkäneen kunta kaavoitti poikkeusluvalla puistoalueelle vanhaan soramonttuun rivitalotontin. Siihen valmistui neljän huoneiston rivitalo vuonna 1988. Koska tontti sijaitsee talous- ja teollisuusjätteellä täytetyn soramontun päällä, asukkaat pitävät sitä rakennuskelvottomana.

Rivitaloyhtiön maaperästä tehty, Pirkanmaan ely-keskuksen tilaama, konsulttitutkimus  ei tuonut asukkaille lisätukea korvausvaatimuksille Pälkäneen kuntaa kohtaan. Maaperätutkimus osoitti rivitalon vajoamisen jatkuvan orgaanisen aineksen hajotessa maaperässä, mutta näyttöä ympäristövahingosta ei löytynyt.

Asunto Oy Onkkaalanrivin neljän osakkaan ja kunnan kesken on sovittu järjestettäväksi neuvottelu 15. syyskuuta.

Lue alkuperäinen juttu Aamulehdestä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti