Rikolliset yrittävät päästä käsiksi vuokra- ja vastikerahoihin

rikolliset

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut ilmoituksia huijauksesta, jossa uhria houkutellaan maksamaan vuokra tai vastike uudelle tilille.

Tekstiviesteillä levitetyssä huijauksessa rikolliset esiintyvät ”taloyhtiönä” ja väittävät vuokran tai vastikkeen maksuun käytettävän tilinumeron vaihtuneen. Viestit ovat huijausta, eikä niitä pidä uskoa. Epäilyttäviin viesteihin ei kannata vastata, sillä viestiin vastaamalla päätyy viestittelemään rikollisten kanssa.

– Tekstiviestitse levitettävät huijausviestit ovat hyvin yleisluontoisia, jotta mahdollisimman moni voisi uskoa niiden koskevan juuri häntä. Niillä koitetaan saada ihmiset nopeasti vaihtamaan maksutietojaan ja siten maksamaan rahat rikollisten hallussa olevalle tilille. Maksumuutokset niin vuokraan kuin vastikkeeseen kannattaa aina tarkistaa suoraan vuokranantajalta tai taloyhtiöltä, kertoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Samuli Könönen.

Samantapainen huijauskampanja oli liikkeellä myös alkuvuodesta. Silloin huijausviesteissä puhuttiin ainoastaan vuokrasta. Traficomin mukaan vaikuttaakin siltä, että rikolliset ovat nyttemmin pyrkineet laajentamaan potentiaalista uhrijoukkoaan myös omistusasujiin.

Jos olet jo ehtinyt siirtää rahaa viestissä annettuun tilinumeroon, ota viipymättä yhteyttä pankkiisi ja tee rikosilmoitus poliisille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti