Riita sai uskomattomat mittasuhteet: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa

Helsingin hovioikeus palautti riita-asian takaisin käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus ei ratkaissut muun muassa sitä, oliko näyttö huoneiston virheiden korjaustarpeesta riittävä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Riidan keskiössä on taloyhtiön huoneisto ja tarkemmin sen kunto sekä korjaus- ja kunnossapitovastuu. Tilan omistajan ja asunto-osakeyhtiön näkemykset eroavat jo siinä, onko huoneiston käyttötarkoitus varasto vai ateljee-työhuone.

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan ateljeehen tai varastotilaan liittyvä riita-asia on menossa jo toistamiseen käräjäoikeuden käsiteltäväksi, sillä Helsingin hovioikeus katsoi Helsingin käräjäoikeuden antaneen määräyksiä, joita ei edes vaadittu kanteessa.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus oli jättänyt riita-asiassa lausumatta keskeisistä vaatimuksista.

Pienestä riidasta on kehkeytymässä erittäin kallis. Jo ensimmäisen käräjäkierroksen jälkeen oikeudenkäyntikuluja oli kertynyt taloyhtiölle jo lähes 29 000 euroa ja oikeudenkäyntikulut olivat liki samansuuruiset myös kantajalla eli huoneiston omistajalla. Käräjäoikeudessa hävinnyt taloyhtiö määrättiin korvaamaan niistä kohtuullistettu summa eli hieman yli 19 000 euroa.

Lue alkuperäinen artikkeli Helsingin Sanomista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti