RALAn yrityshaku yhdistää rakennushankkeen tilaajat ja toteuttajat

Rakentamisen Laatu RALA ry ylläpitää tietokantaa rakennusalan toimijoista internetsivuillaan. RALAn kaikille avoin yrityshakutoiminto auttaa tilaajia löytämään rakennushankkeen eri vaiheisiin sopivat toteuttajat. Hakutoimintoa on tarkennettu käyttäjäpalautteen perusteella, ja nyt hakuehtoja voi rajata omien tarpeiden mukaisesti.

Rakennusalan yritykset saavat näkyvyyttä RALAn tarjoamassa yrityshaussa. Palvelun avulla yritysten toiminnasta voi etsiä rakennushankkeen onnistumisen kannalta keskeisiä tietoja.

Yrityshaulla voi tarkistaa urakoitsijan toimialapätevyyden, referenssit, tilinpäätöstiedot sekä tilaajavastuulain velvoitteiden hoidon ajantasaisuuden. Lisäksi palvelu esittää yritysten yhteistyökumppaneiden antamasta referenssipalautteesta yhteenvedon.

RALA kerää yrityksistä tietoa ja myöntää arvioinnin perusteella pätevyyksiä ja sertifikaatteja. Tietokannassa on tiedot RALAn 1 500 asiakasyrityksestä, jolla on RALA-pätevyys, RALA-sertifikaatti tai joka on saanut RALA-palautetta. RALA saa yrityksiä koskevat tiedot yrityksiltä itseltään sekä viranomaisilta.

Kunkin yrityksen tiedot on koottu raportiksi, joka on kaikkien luettavissa. Tietojen katsominen ei edellytä järjestelmään kirjautumista tai henkilötietojen antamista.

Yrityshaku toimii vapaana sanahakuna tai tarkennettuna hakuna, jolloin tietojen etsijä voi rajata hakutuloksia esimerkiksi kotipaikan, toimialan tai referenssin mukaan.

– Olemme kehittäneet hakutoimintoa asiakkaittemme toiveiden perusteella. Nyt hakuehtoja voi rajata aiempaa tarkemmin, toiminnanjohtaja Tuula Råman kertoo.

Palvelun tarkoitus on auttaa tilaajaa löytämään sopivimmat toteuttajat. Urakoitsijat taas saavat näkyvyyttä osaamiselleen, ja he voivat liittää yrityksensä tiedot kokoavan raportin tarjoustensa yhteyteen.

– Hakutoiminto lisää alan läpinäkyvyyttä ja helpottaa sekä tilaajien että toteuttajien työtä tarjousvaiheessa, Tuula Råman toteaa.

Tutustu RALAn yrityshakuun täällä: http://www.rala.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

3.5.2022

Hoitamaton piha lisää kiinteistönpidon kustannuksia

Taloyhtiön pihan hoitamattomuudella on euromääräinen hinta. Se herättelee huomaamaan, että istutuksia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Pihan hoitaminen maksaa, mutta hoitamatta jättäminen se vasta maksaakin.

22.2.2023

Kuukauden kasvo: Asuntokauppa on suurten tunteiden laji

Toimittaja Jaakko Loikkanen tuntee kiinteistönvälittäjän työn, sillä hän vietti lapsena paljon aikaa kiinteistönvälittäjänä toimivan äitinsä työpaikalla. Hän kokosi kiinteistönvälittäjien parhaat kertomukset työstä keväällä ilmestyvään kirjaan.

27.4.2022

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Rakennus- ja asuntokanta on tärkeä osa kansallisomaisuutta ja kotitalouksien varallisuutta, mutta sen korjaustarpeesta on ollut vain vähän tietoa. Nyt julkaistu raportti päivittää korjaustarpeen tilannekuvan vuoteen 2050 saakka. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yli 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, joiden yhteinen arvo on noin 480 miljardia euroa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti