RALAn yrityshaku yhdistää rakennushankkeen tilaajat ja toteuttajat

Rakentamisen Laatu RALA ry ylläpitää tietokantaa rakennusalan toimijoista internetsivuillaan. RALAn kaikille avoin yrityshakutoiminto auttaa tilaajia löytämään rakennushankkeen eri vaiheisiin sopivat toteuttajat. Hakutoimintoa on tarkennettu käyttäjäpalautteen perusteella, ja nyt hakuehtoja voi rajata omien tarpeiden mukaisesti.

Rakennusalan yritykset saavat näkyvyyttä RALAn tarjoamassa yrityshaussa. Palvelun avulla yritysten toiminnasta voi etsiä rakennushankkeen onnistumisen kannalta keskeisiä tietoja.

Yrityshaulla voi tarkistaa urakoitsijan toimialapätevyyden, referenssit, tilinpäätöstiedot sekä tilaajavastuulain velvoitteiden hoidon ajantasaisuuden. Lisäksi palvelu esittää yritysten yhteistyökumppaneiden antamasta referenssipalautteesta yhteenvedon.

RALA kerää yrityksistä tietoa ja myöntää arvioinnin perusteella pätevyyksiä ja sertifikaatteja. Tietokannassa on tiedot RALAn 1 500 asiakasyrityksestä, jolla on RALA-pätevyys, RALA-sertifikaatti tai joka on saanut RALA-palautetta. RALA saa yrityksiä koskevat tiedot yrityksiltä itseltään sekä viranomaisilta.

Kunkin yrityksen tiedot on koottu raportiksi, joka on kaikkien luettavissa. Tietojen katsominen ei edellytä järjestelmään kirjautumista tai henkilötietojen antamista.

Yrityshaku toimii vapaana sanahakuna tai tarkennettuna hakuna, jolloin tietojen etsijä voi rajata hakutuloksia esimerkiksi kotipaikan, toimialan tai referenssin mukaan.

– Olemme kehittäneet hakutoimintoa asiakkaittemme toiveiden perusteella. Nyt hakuehtoja voi rajata aiempaa tarkemmin, toiminnanjohtaja Tuula Råman kertoo.

Palvelun tarkoitus on auttaa tilaajaa löytämään sopivimmat toteuttajat. Urakoitsijat taas saavat näkyvyyttä osaamiselleen, ja he voivat liittää yrityksensä tiedot kokoavan raportin tarjoustensa yhteyteen.

– Hakutoiminto lisää alan läpinäkyvyyttä ja helpottaa sekä tilaajien että toteuttajien työtä tarjousvaiheessa, Tuula Råman toteaa.

Tutustu RALAn yrityshakuun täällä: http://www.rala.fi

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Rakentamisen laatu

28.9.2022

Kuukauden kasvo: Rakentamisen laadun edistäjä

Rakentamisen Laatu RALA ry:n uusi toimitusjohtaja Kirsi Hautala kertoo, mihin suuntaan RALA tulee tulevina vuosina kehittymään. Varmaa on, että se tulee edelleen toimimaan kestävän ja laadukkaan rakentamisen edistäjänä.

3.5.2022

Hoitamaton piha lisää kiinteistönpidon kustannuksia

Taloyhtiön pihan hoitamattomuudella on euromääräinen hinta. Se herättelee huomaamaan, että istutuksia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Pihan hoitaminen maksaa, mutta hoitamatta jättäminen se vasta maksaakin.

17.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä taloyhtiön remontit kannattaa yhdistää?

Taloyhtiö toteuttaa hallinnoimiinsa rakennuksiin säännöllisesti erikokoisia korjaustoimenpiteitä. Toisinaan toimenpiteet ovat laajempia ja vaativat monien vuosien työn, joskus taas parin päivän työ riittää. Ajan ja rahan säästämiseksi toimenpiteitä suositellaan yhdistämään, mutta miten taloyhtiö onnistuu siinä parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Miksi korjaushankkeeseen kannattaa palkata puolueeton projektipäällikkö?

Kokeneenkaan isännöitsijän aika ei riitä kaikkeen. Jotta isännöitsijä kykenee suoriutumaan päätehtävästään, eli isännöinnistä, on korjaushankkeiden aikaa vievät työt järkevää ulkoistaa kokonaan tai osittain ulkopuoliselle asiantuntijalle. Taloyhtiön isoimpiin korjaushankkeisiin palkataan yhä useammin ulkopuolinen projektipäällikkö jo hankkeen alkumetreillä.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti