Rakentajan opas päivitetty

Savonlinnan rakennusmestariyhdistyksen Rakentajan opas on jälleen ilmestynyt. Opasta on päivitetty muun muassa lomarakennuksen muuttamisesta asuinrakennukseksi kohdalla, kirjoittaa Itä-Savo.

Rakentajan oppaan ensimmäinen painos on valmistunut 1998, sen jälkeen säädöksiä ja ohjeita on saatettu ajan tasalle 4-5 vuoden välein. Uuden painoksen saa sähköisenä ja paperiversiona.

Kyseinen painos on kuudes, ja mahdollisesti viimeinen paperille, kertoo rakennusneuvos Terho Kaskinen Savonlinnan Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:stä. Edellisen painoksen jälkeen luvanhakuprosessikin on muuttunut sähköiseksi.

Rakennustarkastaja Juha Karvisen mukaan kaupungin rakennusjärjestys on muuttunut vahvasti rantarakentamisen osalta. Lomarakennuksen muuttamisesta asuinrakennukseksi on päivitetty ohjeistus. Se on ollut vahvasti kaavaan sidottu mutta prosessia on pyritty helpottamaan. Viidenkymmenen metrin rantaetäisyyteen on tullut joustoa ja yleensäkin muuttamista on pyritty keventämään, Karvinen kertoo.

Muutoksia on tullut myös energiatodistuksen osalta nykyaikaisten lämmitysmuotojen kuten aurinkoenergian ja maalämmön yleistyessä.

Yleensä ottaen rakentaminen on Savonlinnan seudulla hyvällä mallilla sekä Kaskinen että Karvinen toteavat. Kevät on ollut erittäin vilkas mökkien ja omakotitalojen lisärakentamisen suhteen. Karvisen mukaan lupia on haettu noin 10-15 prosenttia enemmän kuin kahtena aikaisempana keväänä. Etätyöt ja kotona oleminen vaikuttavat siihen, että toteutetaan monta vuotta ajatuksena olleita asioita.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Molok 19.5.

9.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun 6 työkalua

Molok on alkuperäinen jätteiden syväkeräysjärjestelmien suunnittelija ja toimittaja. Syväkeräyspiste säästää tilaa ja tekee jätepisteestä siistimmän. Molok tarjoaa useita verkosta löytyviä maksuttomia suunnittelutyökaluja, joilla jätepisteen suunnittelu on helppoa.

Molok

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

sisäilma

18.10.2023

Kuukauden kasvo: Puhtaan sisäilman puolesta

Kodin sisäilman laatu vaikuttaa paitsi asumisviihtyvyyteen, myös asukkaan terveyteen. Sisäilman laatuun taas vaikuttavat muun muassa valitut pintamateriaalit, ilmanvaihdon toiminta ja ylläpito sekä omat teot. Jokainen asukas voi parantaa sisäilmaa omilla toimillaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti