opas

Uusimmat artikkelit

2.12.2020

Uusi opas kokoaa taloyhtiöille vinkit energiaviisauteen

Taloyhtiöissä kasvaa kiinnostus kustannussäästöihin kehittämällä energiatehokkuutta ja samalla vähentämällä rakennusten ilmastovaikutuksia. Ratkaisuja on tarjolla runsaasti, mutta tieto on hajallaan. Uusi Energiahukan riivaamasta taloyhtiöstä energiaviisauteen -opas kokoaa vinkit energiatehokkuuden kehittämiseen käteväksi muistilistaksi.

4.6.2020

Rakentajan opas päivitetty

Savonlinnan rakennusmestariyhdistyksen Rakentajan opas on jälleen ilmestynyt. Opasta on päivitetty muun muassa lomarakennuksen muuttamisesta asuinrakennukseksi kohdalla, kirjoittaa Itä-Savo. Rakentajan oppaan ensimmäinen painos on valmistunut 1998, sen jälkeen säädöksiä ja ohjeita on saatettu ajan tasalle 4-5 vuoden välein.

12.4.2016

Käytännön oppaat homekorjaustöiden tilaajille

Valtaosa maamme omakotitaloista sekä asuinkerros- ja rivitaloista on peruskorjausiässä. Monelle omakotitalonomistajalle ja taloyhtiölle korjaushankkeen tilaajana toimiminen on uutta ja lisähaastetta hankkeen läpivientiin tuovat ikääntyneissä rakennuksissa tyypilliset kosteus- tai homevauriot. Uudet oppaat antavat käytännön ohjeita korjaushankkeeseen ryhtyvälle ja ne laadittiin osana vuodenvaihteessa päättyneitä Kosteus- ja hometalkoita.