Rakennustyömaille robottityökavereita saa odottaa

Rakennuskoneita vuokraavan Cramo kertoo Tekniikka ja Talouden verkkolehdessä, että myös rakennuskoneista tehdään älykkäitä.

Cramon Fleet-puolen johtaja Martin Holmgren sanoo, että valmistajat ovat tuoneet koneisiinsa digitaalisia ominaisuuksia.

Digitaalisuus on Cramossa etenemässä jo puheista testeihin, kertoo T&T verkkolehti. Enimmäkseen ne ovat sisäisiä projekteja, mutta myös pilotteja asiakkaiden kanssa on jo käynnistetty; esimerkiksi rakennuskoneen digitaalinen ”ajokortti”, jota ilman työntekijä ei saa konetta käyntiin. Kortin saadakseen hänen täytyy läpäistä koneen käyttökoulutus.

Holmgren ei usko robottien yleistyvän rakennusalalla aivan lähitulevaisuudessa. Rakentamisen automatisoitumista hidastaa alan vanhoillisuus. Pientä edistystä on Holmgerin mukaan tapahtunut etäohjattavien laitteiden käyttöönotossa.

Sähkökäyttöisiä laitteita ja hybridejä tulee työmaille perinteisten diesellaitteiden ohelle.

Lue koko artikkeli Tekniikka ja Talouden verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

sukittaminen

5.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miksi sukittaminen kannattaa viemäreiden saneerauksessa?

Isännöintiliiton webinaarissa pureuduttiin yhdessä Picote Groupin asiantuntijoiden kanssa siihen, miten taloyhtiö voi hyötyä viemärisukituksesta. Mitä viemärisukitushanke käytännössä tarkoittaa, mitä taloyhtiö voi odottaa urakalta ja kuinka sukitushankkeesta syntyy yhtiölle hyötyjä?

Picote

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti