Rakennusliitto kiittää Pokan linjauksia

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi pitää kansliapäällikkö Hannele Pokan työryhmän linjauksia asuntopolitiikasta pääosin hyvinä.

Harjuniemi korostaa, että tulevina vuosina valtion asuntorahastoon (ARA) tulee lyhennyksiä ja korkoja 300-600 miljoonaa euroa vuodessa. Nämä rahat tuleekin käyttää asuntotuotannon ja sen edellytysten lainoituksiin.

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan johtama hankeryhmä tarkasteli asumisen tukijärjestelmiä. Se myös ehdottaa Aran säilyttämistä ja jopa sen toimintaedellytysten lisäämistä.

-Harjuniemen mukaan suomalainen asuntopolitiikka on lakien ja asetusten sekä takautuvien, määräaikaisten, pysyvien ynnä muiden sääntöjen vyyhti, johon on vuosien varrella sekoittunut tunnetta, mielipidettä, kaunaa, kateutta, uskomusta ja kieroilua, siis politikointia. Ja paljon. Onkin melkoinen suoritus saada aikaan tolkullinen näkemys tästä kokonaisuudesta, joka on alkanut jo 1800-luvulla kaupungistumisen myötä ja joka on ollutkin melko voimallista koko sotienjälkeisen ajan, kirjoittaa Harjuniemi blogissaan Rakennusliiton sivuilla.

Harjuniemen mukaan rakentajat pitävät erityisen arvokkaana sitä, että ryhmä korostaa Valtion asuntorahaston säilyttämistä itsenäisenä. Näin voidaan turvata  asuntotuotannon rahoituksen pitkäjänteisyys.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.1.2022

Vuokranantajakysely 2022: Uuden sijoitusasunnon ostoaikeet laskussa

Vuokranantajakyselyssä kysyttiin uuden sijoitusasunnon ostoaikeista tulevan vuoden aikana. Noin puolet yli 2100 vastaajasta arvioi, etteivät he aio hankkia uutta sijoitusasuntoa, vaikka sopivakin kohde ilmaantuisi myyntiin. Vastaajien osuus, jotka eivät aio ostaa uutta asuntoa seuraavan vuoden aikana, kasvoi edellisen vuoden kyselystä noin viidellä prosenttiyksiköllä.

7.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu lisää asuinmukavuutta ja tekee taloyhtiöstä houkuttelevan asukkaille

Loimaalaisen isännöitsijä Ari Laaksosen edustamassa taloyhtiössä tehtiin vuonna 2016 sisäverkkosaneeraus. Saneerauksessa kerrostaloon asennettiin Lounean valokuitu ja nyt asunnoissa on valokuidulla toimivat kaapeli-tv ja lankapuhelin sekä mahdollisuus nopeaan laajakaistaan. Saneeraus tuli ajankohtaiseksi, kun vanhan kupariverkon kanssa alkoi olla yhä enemmän ongelmia.

Lounea

23.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vedenmittauspalvelut kannattaa huomioida kiinteistön energiaremontissa

Suuri osa asuinkiinteistön energiakustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on veden säästäminen kannattava energiainvestointi. Tämä kannattaa ottaa huomioon kiinteistön energiaremonttia suunniteltaessa.

Verto

katupöly

13.9.2022

Helsinki vähentäisi katupölyä kitkarenkailla

Helsingin kaupunki kannustaa autoilijoita vaihtamaan talveksi nastarenkaiden sijaan kitkarenkaat, jotka tutkimusten mukaan vähentävät katupölyn muodostumista ja melua. Liikenteen aiheuttama katupöly on edelleen merkittävä ilmanlaatuongelma, ja sen pääasiallinen aiheuttaja ovat nastarenkaat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti