Rakennusliitto kiittää Pokan linjauksia

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi pitää kansliapäällikkö Hannele Pokan työryhmän linjauksia asuntopolitiikasta pääosin hyvinä.

Harjuniemi korostaa, että tulevina vuosina valtion asuntorahastoon (ARA) tulee lyhennyksiä ja korkoja 300-600 miljoonaa euroa vuodessa. Nämä rahat tuleekin käyttää asuntotuotannon ja sen edellytysten lainoituksiin.

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan johtama hankeryhmä tarkasteli asumisen tukijärjestelmiä. Se myös ehdottaa Aran säilyttämistä ja jopa sen toimintaedellytysten lisäämistä.

-Harjuniemen mukaan suomalainen asuntopolitiikka on lakien ja asetusten sekä takautuvien, määräaikaisten, pysyvien ynnä muiden sääntöjen vyyhti, johon on vuosien varrella sekoittunut tunnetta, mielipidettä, kaunaa, kateutta, uskomusta ja kieroilua, siis politikointia. Ja paljon. Onkin melkoinen suoritus saada aikaan tolkullinen näkemys tästä kokonaisuudesta, joka on alkanut jo 1800-luvulla kaupungistumisen myötä ja joka on ollutkin melko voimallista koko sotienjälkeisen ajan, kirjoittaa Harjuniemi blogissaan Rakennusliiton sivuilla.

Harjuniemen mukaan rakentajat pitävät erityisen arvokkaana sitä, että ryhmä korostaa Valtion asuntorahaston säilyttämistä itsenäisenä. Näin voidaan turvata  asuntotuotannon rahoituksen pitkäjänteisyys.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

parvekelumi

13.12.2022

Parvekelumi voi aiheuttaa vesivahingon

Parvekkeen tukkeutunut ränni voi aiheuttaa massiivisen vesivahingon asuntoon. Siksi asukkaan tulee siivota parveke lumesta ja jäästä. Jos asunnossa asuu vuokralainen, tätä tulee ohjeistaa parvekkeen puhdistuksesta.

Kiinteistöliiton puheenjohtajana

3.4.2023

Timo Nieminen jatkaa Kiinteistöliiton puheenjohtajana

Suomen Kiinteistöliiton puheenjohtajana jatkaa diplomi-insinööri Timo Nieminen Kauniaisista. Valinnan teki Jyväskylässä huhtikuun alussa kokoontunut liittokokous. Nieminen on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

5.10.2022

Kiinteistönvälittäjät: Asuntomarkkinat hiljenevät odotetusti

Asuntomarkkinat hiljenevät syksyä kohti, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL:n markkinaennuste. Kiinteistönvälittäjien mukaan se on normaalia. Hiljaisen hetken jälkeen on taas odotettavissa vilkkaampi vaihe.

Taloyhtiökupla-podcast

17.6.2022

Taloyhtiökuplan uusimman jakson aiheena ilmalämpöpumput

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimassa jaksossa aiheena on ilmalämpöpumpun hankkiminen. Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun haluaa hankkia ilmalämpöpumpun omaan asuntoon?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti