Rakennusliitto kiittää Pokan linjauksia

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi pitää kansliapäällikkö Hannele Pokan työryhmän linjauksia asuntopolitiikasta pääosin hyvinä.

Harjuniemi korostaa, että tulevina vuosina valtion asuntorahastoon (ARA) tulee lyhennyksiä ja korkoja 300-600 miljoonaa euroa vuodessa. Nämä rahat tuleekin käyttää asuntotuotannon ja sen edellytysten lainoituksiin.

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan johtama hankeryhmä tarkasteli asumisen tukijärjestelmiä. Se myös ehdottaa Aran säilyttämistä ja jopa sen toimintaedellytysten lisäämistä.

-Harjuniemen mukaan suomalainen asuntopolitiikka on lakien ja asetusten sekä takautuvien, määräaikaisten, pysyvien ynnä muiden sääntöjen vyyhti, johon on vuosien varrella sekoittunut tunnetta, mielipidettä, kaunaa, kateutta, uskomusta ja kieroilua, siis politikointia. Ja paljon. Onkin melkoinen suoritus saada aikaan tolkullinen näkemys tästä kokonaisuudesta, joka on alkanut jo 1800-luvulla kaupungistumisen myötä ja joka on ollutkin melko voimallista koko sotienjälkeisen ajan, kirjoittaa Harjuniemi blogissaan Rakennusliiton sivuilla.

Harjuniemen mukaan rakentajat pitävät erityisen arvokkaana sitä, että ryhmä korostaa Valtion asuntorahaston säilyttämistä itsenäisenä. Näin voidaan turvata  asuntotuotannon rahoituksen pitkäjänteisyys.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.4.2018

Rakennusliiton ylimitoitetut vaatimukset ajavat LVI-alan lakkoon

Rakennusliitto ilmoitti tänään uusista työtaistelutoimenpiteistä myös LVI-alalle. Nyt annettu lakkovaroitus koskee kolmea suurta talotekniikkayritystä ja toteutuessaan alkaisi 17.5. Tähänastiset toimenpiteet ovat olleet ylityökielto sekä lailliset ja laittomat työnseisaukset.

23.4.2018

Rakennusliitto laajentaa lakkoaan

Rakennusliitto antoi maanantaina uuden lakkovaroituksen parhaillaan käynnissä olevassa työehtosopimuskiistassa. Nyt lakkopäivät ulottuvat jo kesäkuulle asti. Rakennusliitto ry:n ja Rakennusteollisuus RT ry:n välisiä työehtosopimusneuvotteluja on käyty jo kuukausia eikä neuvotteluissa ole päästy ratkaisuun.

20.6.2019

SPEKiltä kritiikkiä hallitusohjelman puurakentamislinjauksia kohtaan

Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEKin johtaja Karim Peltonen kritisoi Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan hallitusohjelman linjauksia puurakentamisen paloturvallisuusmääräysten keventämisestä. Peltosen mukaan paloturvallisuus on ehdottoman kriittistä varsinkin korkeassa puurakentamisessa ja on valitettavaa, että hallitusohjelmassa esitetään puurakentamisen paloturvallisuusmääräysten keventämistä. Hän toteaa, että ihmisten hengen ja terveyden osalta paloturvallisuusmääräysten liikkumavara ei ole rajaton, ja olisi perusteltua, että tutkimus- ja kehityspanoksia […]

30.4.2018

Rakennusliitto perui työsulkua edeltävät lakot

Rakennusliitto peruutti yhtiöihin Betonimestarit Oy, Betset Oy, Parma Oy, Rajaville Oy, Parmarail Oy, Rudus Oy ja Ruskon Betoni Oy julistamansa lakot. Lakot oli julistettu päiviksi 3., 4., 7. ja 8 toukokuuta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti