Rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuuden kehittäminen käyntiin

Ympäristöministeriö on asettanut yhteistyöryhmän kehittämään rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuutta. Työryhmän toimikausi kestää vuoden 2022 loppuun, ympäristöministeriö tiedottaa.

Tavoitteena on varmistaa rakennetun ympäristön tiedon semanttinen yhteentoimivuus, huomioida lainsäädännön kehittämistarpeet ja eri tietojärjestelmien tekninen yhteentoimivuus. Samalla kehitetään julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä digitalisaation edistämiseksi sekä tuetaan rakennetun ympäristön rekisterin ja tietoalustan toteuttamista.

Työryhmän jäseninä on laaja joukko kiinteistö- ja rakennusalan, kuntien ja valtionhallinnon edustajia, ja sen puheenjohtajana toimii rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä. Työryhmän kokonaisuuteen kuuluu myös sihteeristö ja kolme teemaryhmää:

  • Semanttinen yhteentoimivuus
  • Standardisointi
  • Kokonaisarkkitehtuuri

Avoimiin yhteiskehittämisen teemaryhmiin voi osallistua aktiivisesti tai seurata niiden työskentelyä. Jotta teemoihin pääsee mukaan heti alusta lähtien, kannattaa niihin ilmoittautua 15.1.2020 mennessä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: ympäristöministeriö.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti