Pyörien varastaminen pyörävarastosta on poliisin mukaan kasvava ilmiö

Talven jälkeen polkupyöräänsä taloyhtiön varastosta hakeva voi kokea ikävän yllätyksen. Lukittukin pyörä on saattanut kadota.

Rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista kertoo Ylen haastattelussa, että pyörien vieminen pyörävarastosta on kasvava ilmiö.

Erityisesti taloyhtiöt, joiden asukkaissa on vaihtuvuutta, ovat pyrkineet suojaamaan tilojaan sähköisten lukkojen ja kameroiden avulla. Kameroista on apua varkaiden tunnistamisessa, mutta kun rikos paljastuu, pyörä on usein jo myyty tai välitetty eteenpäin.

– Olemme kameroiden avulla tunnistaneet tekijöitä, jotka pyöriä paljon vievät. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että pyörää saadaan harvoin takaisin, Suokas toteaa.

Polkupyörän tunnistetiedot talteen

Rikosylikomisario Suokkaan mukaan sähköpyörien osuus pyörävarkauksissa on kasvussa. Anastetuista noin joka kymmenes on sähköpyörä. Pyöriä viedään sieltä, missä niitä on eniten, eli varkaudet keskittyvät isoimpiin kaupunkeihin.

Poliisi muistuttaa, että rikosilmoitus anastetusta pyörästä kannattaa aina tehdä, samoin ottaa ylös ja pitää tallessa pyörän tunnistetiedot ja erityistuntomerkit.

Tarkkoja tunnistetietoja tarvitaan, kun tehdään ilmoitus pyörävarkaudesta. Ilman niitä poliisin on mahdoton yhdistää varkaalta tai muuta kautta takaisin saatua pyörää ja omistajaa toisiinsa.

Tälläkin hetkellä mittava määrä pyöriä kaipaa omistajaansa poliisien suojissa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.4.2022

Asuntojen kuumuus kesähelteillä pahenee, ellei ongelmaan reagoida

Poikkeuksellisen kuumat kesät ovat kirvoittaneet monet kerrostaloasukkaat vaatimaan viilennystä asuntoihinsa. Ilmastonmuutoksen edetessä myös sään ääri-ilmiöt voimistuvat, joten pitkät hellekesät todennäköisesti yleistyvät entisestään. Asiaan pitäisi alkaa varautua jo ennalta.

28.3.2022

Hangon asuntomarkkinoilla on nyt imua

Asuntomarkkinat jatkuvat kuumana tänäkin vuonna Hangossa, jossa kohteita on myynnissä selvästi vähemmän kuin on kysyntää. Koronapandemia toi etätyöläiset Hankoon jo yli vuosi sitten, mikä on myös näkynyt asuntokaupassa. Etenkin omakotitalojen kysyntä on merkittävästi kasvanut.

loisteputket

29.11.2022

Loisteputket poistuvat markkinoilta lähivuosina

Loisteputkilampuille heitetään hyvästit lähivuosina, kun laajasti käytettyjä T5- ja T8-putkia ei saa enää tuoda markkinoille vuoden 2023 elokuun jälkeen. Tämä vauhdittaa taloyhtiöiden siirtymistä energiatehokkaisiin ledeihin.

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti