Puukerrostalossa kännykkä kuuluu

CLT-massiivipuurakenteessa yhdistyvät energiatehokkuus ja mahdollisuus hyvään langattomaan viestintään. Asukkaat arvostavat molempia asioita sen lisäksi, että puu koetaan kodikkuutta lisääväksi materiaaliksi.

– CLT-massiivipuurakennuksessa ei tarvita energiatehokkuuden edistämiseksi metalliseoksia sisältäviä eristekerroksia, jotka ovat suurin syy siihen, että monissa uusissa rakennuksissa kännykät toimivat huonosti, toteaa ATE Oy:n toimitusjohtaja Risto Lamminmäki.

Massiivipuukerrostalojen asukkaat ovat korostaneet sekä lämmöntunnetta asuintalossaan että energiatehokkuutta. Lämmitykseen tarvitaan huomattavasti vähemmän energiaa ja euroja.

– Tämän päivän ihmiset arvostavat asumisen terveellisyyden, ekologisuuden ja kustannustehokkuuden lisäksi myös sitä, että kodissa pystyy käyttämään vaivattomasti langattomia viestintäkanavia internetin ja älypuhelimien kautta. Massiivipuukerrostalossa nuo kaikki asiat tulevat samassa paketissa, korostaa Lamminmäki.

ATEn toteuttamissa kerrostaloissa käytetään lämmityksessä hyödyksi uusiutuvia energiamuotoja aina kuin mahdollista. Asiakkaat arvostavat maalämmön ja aurinkoenergian käyttöä.

– Tuotantomme etuna on myös kuivaketjurakentaminen. Asunnot tuotetaan kuivissa tehdasolosuhteissa asumisvalmiuteen ja asennetaan tonteille kuivan kelin aikana. Myös paloturvallisuus on asunnoissamme ensiluokkaista huonekohtaisten sammutusjärjestelmien ansiosta. Massiivipuu on myös paloturvallinen rakennusmateriaali, koska se levymäisenä palaa huonosti ja palotilanteessa rakenteet pysyvät hyvin kantavina pitkään, toteaa Lamminmäki.

Vuosina 2018 – 2020 Suomessa aloitetaan Ympäristöministeriön arvion mukaan 186 puukerrostalon rakentaminen 73 kuntaan.

– Ruotsissa uutisoidaan, että puurakentaminen on siellä uusi normaali. Siihen pitää meidän Suomessakin pyrkiä, sillä puu on jo osoittanut erinomaisuutensa kerrostalojen rakennusmateriaalina, toteaa suomalaisen puukerrostalorakentamisen uranuurtaja, ATEn hallituksen jäsen, yli-insinööri Keijo Ullakko.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.9.2015

Vuokralainen kaipaa ohjeita kodin kunnossapitoon

Vuokralla asuja joutuu huolehtimaan asunnosta, joka on toisen ihmisen tai tahon omaisuutta. Asunnon huolelliseen hoitoon kuuluu paitsi siivous myös pienten huoltotöiden tekeminen. Aina vuokralaiset eivät tiedä, millaisia huoltotöitä heidän kuuluu kotonaan tehdä ja kenelle asunnon mahdollisista vioista tulisi ilmoittaa.

23.7.2018

5 asunnon laitetta tai osaa, jotka taloyhtiön kuuluu korjata

Taloyhtiön osakkaan ei tarvitse korjata aivan kaikkia asuntonsa vikoja itse, vaan osa korjauksista kuuluu taloyhtiön tehtäväksi. Osakkaan ja yhtiön välisestä vastuunjaosta määrätään asunto-osakeyhtiölaissa. Tärkeimmät vastuukohdat on koottu Taloyhtiön vastuunjakotaulukko -julisteeseen.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti