Puukerrostalossa kännykkä kuuluu

CLT-massiivipuurakenteessa yhdistyvät energiatehokkuus ja mahdollisuus hyvään langattomaan viestintään. Asukkaat arvostavat molempia asioita sen lisäksi, että puu koetaan kodikkuutta lisääväksi materiaaliksi.

– CLT-massiivipuurakennuksessa ei tarvita energiatehokkuuden edistämiseksi metalliseoksia sisältäviä eristekerroksia, jotka ovat suurin syy siihen, että monissa uusissa rakennuksissa kännykät toimivat huonosti, toteaa ATE Oy:n toimitusjohtaja Risto Lamminmäki.

Massiivipuukerrostalojen asukkaat ovat korostaneet sekä lämmöntunnetta asuintalossaan että energiatehokkuutta. Lämmitykseen tarvitaan huomattavasti vähemmän energiaa ja euroja.

– Tämän päivän ihmiset arvostavat asumisen terveellisyyden, ekologisuuden ja kustannustehokkuuden lisäksi myös sitä, että kodissa pystyy käyttämään vaivattomasti langattomia viestintäkanavia internetin ja älypuhelimien kautta. Massiivipuukerrostalossa nuo kaikki asiat tulevat samassa paketissa, korostaa Lamminmäki.

ATEn toteuttamissa kerrostaloissa käytetään lämmityksessä hyödyksi uusiutuvia energiamuotoja aina kuin mahdollista. Asiakkaat arvostavat maalämmön ja aurinkoenergian käyttöä.

– Tuotantomme etuna on myös kuivaketjurakentaminen. Asunnot tuotetaan kuivissa tehdasolosuhteissa asumisvalmiuteen ja asennetaan tonteille kuivan kelin aikana. Myös paloturvallisuus on asunnoissamme ensiluokkaista huonekohtaisten sammutusjärjestelmien ansiosta. Massiivipuu on myös paloturvallinen rakennusmateriaali, koska se levymäisenä palaa huonosti ja palotilanteessa rakenteet pysyvät hyvin kantavina pitkään, toteaa Lamminmäki.

Vuosina 2018 – 2020 Suomessa aloitetaan Ympäristöministeriön arvion mukaan 186 puukerrostalon rakentaminen 73 kuntaan.

– Ruotsissa uutisoidaan, että puurakentaminen on siellä uusi normaali. Siihen pitää meidän Suomessakin pyrkiä, sillä puu on jo osoittanut erinomaisuutensa kerrostalojen rakennusmateriaalina, toteaa suomalaisen puukerrostalorakentamisen uranuurtaja, ATEn hallituksen jäsen, yli-insinööri Keijo Ullakko.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kunnossapitovastuu taloyhtiössä

8.9.2023

Miten kunnossapitovastuu taloyhtiössä jakautuu?

Asunto-osakeyhtiölaki määrää, mitkä kunnossapitotoimet kuuluvat taloyhtiölle ja mitkä osakkaalle. Yhtiö vastaa rakenteiden, eristeiden ja perusjärjestelmien kunnossapidosta. Osakkeenomistajalle kuuluu vastuu huoneiston sisäosien ja kiinteiden kalusteiden kunnossapidosta.

Tilaajille

10.7.2023

Hajulukon kunnossapitovastuu kuuluu yhtiölle

Kiinteistöliitto muutti tulkintaansa pesualtaiden hajulukon kunnossapidon vastuunjaosta vuonna 2019, kun vastuunjakotaulukko uudistettiin. Uuden tulkintasuosituksen mukaan vesilukon puhdistamisvastuu siirtyi osakkaalta yhtiölle.

Tilaajille

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti