Putkiremontti jopa 10 arkipäivässä

Isännöintiliiton mukaan putkiremonttien tarve on voimakkaassa kasvussa, kun 1970- ja 80-lukujen asuinrakennukset ovat tulossa korjausikään kymmenen vuoden sisällä. Putkiremonttien huippua on ennakoitu vuoden 2025 tienoille. Talon Tekniikka on tuonut markkinoiden kasvavaan tarpeeseen menetelmän, jonka avulla kerrostaloasunnon putkiremontti tehdään jopa kymmenessä arkipäivässä.

– Talontekniikka Rivakka -nimellä kulkevan uuden menetelmän rinnalla jatkamme vanhojen arvokkaiden kiinteistöjen peruskorjausta perinteisin menetelmin. Rivakka poikkeaa muista pikaremonteista siinä, että teemme töitä normaalina työaikana ja normaalilla henkilöstövahvuudella. Työ nopeutuu tehtaalla tehtyjen esivalmisteiden ansiosta. Noin kaksi kolmasosaa rakennustyöstä tehdään etukäteen, kun se aikaisemmin tehtiin kylpyhuoneessa. Asiakkaalle saadaan laadukas lopputulos nopeammin ja edullisemmin kuin kokonaan paikan päällä rakentaen, kertoo Talon Tekniikan toimitusjohtaja Aki Haapalahti.

Menetelmä soveltuu 70-luvulla rakennettuihin ja sitä nuorempiin kohteisiin. Talon Tekniikan yhteistyökumppani on ruotsalainen PreBad, joka on käyttänyt samaa menetelmää jo yli 85 000 kylpyhuoneessa.

Yrityskaupan myötä pääkaupunkiseudulle merkittävä linjasaneerausyritys

Linjasaneeraus- ja korjaushankkeiden urakointiin keskittyvä Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy ostaa LVIS-Hokka Oy:n. Kaupan jälkeen Talon Tekniikka on yksi suurimmista linjasaneerauksiin ja korjausrakentamiseen keskittyvistä pääkaupunkiseudun yrityksistä. Sen liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna lähes 30 miljoonaa euroa. Yritys tavoittelee valtakunnallista laajenemista ja mahdollisuutta kilpailla entistä isommista saneerausprojekteista. Kasvavaan putkiremonttitarpeeseen Talon Tekniikka on ottanut käyttöön nopean menetelmän.

Kaupassa Projektipalvelu Talon Tekniikka ostaa kaikki LVIS-Hokan osakkeet. LVIS-Hokan toimitusjohtajana toimivasta Marko Korhosesta tulee Talon Tekniikkaan merkittävä osakkeenomistaja. LVIS-Hokka Oy jatkaa toimintaansa omalla toiminimellään ja nykyisellä organisaatiollaan.

– Haemme voimaa kasvuun ja lisäresursseja, jotta voimme kilpailla myös isommista saneerausprojekteista. Tavoitteenamme on laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi. Saamme tämän yrityskaupan myötä lisää osaavaa henkilöstöä ja tarjontamme laajenee sähköurakointiin sekä lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalan huoltopalveluihin. Huollosta teemme asiakkaillemme vaivattoman avaimet käteen palvelun, kertoo Talon Tekniikan hallituksen puheenjohtaja Sampo Kautto.

– Käynnissä olevat työt ja uudet projektit jatkuvat sovitusti. Myös ensi vuoden tilauskanta näyttää hyvältä. Hokan laaja-alainen kokemus ja Talon Tekniikan uudistushenkisyys ovat hyvä yhdistelmä. Kaikilla avainhenkilöillä on aito halu kehittää alan palveluja. Kauppa tukee molempien yhtiöiden toimintaa, ja yhteinen tavoitteemme on parantaa jatkuvasti asiakkaiden remonttikokemusta, sanoo LVIS-Hokan toimitusjohtaja Marko Korhonen.

Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy on vuonna 2006 toimintansa aloittanut, avainhenkilöiden omistama, asuinkerrostalojen linjasaneerausten ja korjausrakennushankkeiden urakointiin erikoistunut yritys. Yrityksellä on vahva kokemus urakoinnista, projektinjohdosta, suunnittelusta, valvonnasta ja työnjohdosta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan noin 15 miljoonaa euroa. www.talontekniikka.fi  

LVIS-Hokka Oy on vuonna 2004 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalan palvelutalo. Palveluihin kuuluvat LVI- ja sähköhuoltopalvelut, talotekniikkasaneeraukset sekä linjasaneeraukset. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan noin 14,5 miljoonaa euroa. www.lvis-hokka.fi  

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.2.2022

Putkiremonttien kiivain vaihe on jo hellittämässä – nyt korjataan 1980-luvun rivitaloja

Tilastokeskuksen asiantuntijan, Eetu Toivasen, mukaan näyttää siltä, että putkiremonttibuumi saavutti huippunsa vuonna 2017. Vuonna 2020 putkiremontteihin käytettiin 790 miljoonaa euroa, kun niihin vuonna 2017 käytettiin 880 miljoonaa euroa. Väliin mahtuu kaksi vielä laihempaa vuotta Putkiremontteihin käytetystä rahamäärästä ei kuitenkaan voida suoraan päätellä putkiremonttien määrää.

27.10.2022

Kuukauden kasvo: Takaisin kasvu-uralle

Talokeskuksen uusi toimitusjohtaja Anssi Väätäinen aikoo viedä Talokeskuksen uudelle vuosisadalle. Se tarkoittaa yrityksen mielikuvan kirkastamista: Talokeskus on paljon muutakin kuin kuntoarvioiden tekijä.

maalämpö

12.10.2022

Espoon Aurinkokaari vaihtoi maalämpöön

Suomessa arvioidaan olevan jo yli tuhat maalämmöllä lämpiävää asuinkerrostaloa. Yksi näistä on Asunto Oy Espoon Aurinkokaari, jossa vuosittaiset lämmityskulut puolittuivat lämmitysmuodon vaihtamisen jälkeen.

17.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä taloyhtiön remontit kannattaa yhdistää?

Taloyhtiö toteuttaa hallinnoimiinsa rakennuksiin säännöllisesti erikokoisia korjaustoimenpiteitä. Toisinaan toimenpiteet ovat laajempia ja vaativat monien vuosien työn, joskus taas parin päivän työ riittää. Ajan ja rahan säästämiseksi toimenpiteitä suositellaan yhdistämään, mutta miten taloyhtiö onnistuu siinä parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti