Putkiremontit eivät halpene

Rakentamisen ruuhkavuosina rakennetut talot ovat pian putkiremontin tarpeessa, kirjoittaa Kauppalehti.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana asuinrakennuksista 40 prosenttia tulee korjausikään. Hintataso putkiremonteissa ei ole toistaiseksi noussut, vaikka niitä määrällisesti tehdäänkin paljon.

Putkiremonteissa hintavaihtelu on kuitenkin suurta. Hintaan vaikuttavat rakennuksen ikä, koko ja tyyppi sekä rakennustöiden laajuus. Keskimääräinen neliöhinta on 600 euroa. Hintaan myös vaikuttavat, tehdäänkö samalla kylpyhuoneiden korjauksia tai muita remontteja.

Työt käyntiin pakon edessä

Yli kaksi kolmasosaa asuinrakennuksista käynnistää putkiremontin putkiston paikkaustöiden jälkeen. Nopeat putkiremonttimenetelmät ovat nousseet puheenaiheeksi, mutta suunnitteluineen kaikkineen putkiremontti on parin vuoden urakka.

Lue alkuperäinen juttu Kauppalehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

muutostyöpalvelu

20.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Muutostyöpalvelun ABC

Taloyhtiön putkiremontti saattaa tuntua stressaavalta, mutta Laattapisteen muutostyöpalvelu helpottaa kaikkien remontin osapuolten arkea. Muutostyöpalvelun avulla persoonallisen kylpyhuoneen suunnittelu ja toteuttaminen sujuvat vaivattomasti.

Laattapiste

julkisivuremontti-kilpailu

16.6.2023

Kilpailussa etsitään onnistuneita julkisivuremontteja

Julkisivuyhdistyksen järjestämässä Julkisivuremontti-kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi muille taloyhtiöille. Ehdokkaaksi kilpailuun voi osallistua elokuun loppuun mennessä.

yhtiön kustannuksella

3.11.2023

Milloin osakas voi tehdä remontin yhtiön kustannuksella?

Osakkaalla on oikeus remontoida huoneistoaan oman mielensä mukaan. Jos huoneistossa on taloyhtiön vastuulle kuuluva vika tai puute, osakkaalla voi olla oikeus korjauttaa se yhtiön kustannuksella. Tiettyjen edellytysten on kuitenkin täytyttävä.

muutostöiden kustannuksista

30.3.2023

Osakkaan muutostöiden kustannuksista osan voi maksaa taloyhtiö

Asunto-osakeyhtiölain pääperiaate on, että osakkaan muutostöiden kustannuksista vastaa yksin muutostyötä suorittava osakas. Tästä on kuitenkin joitain poikkeuksia. Mistä muutostyön kustannuksista taloyhtiö vastaa?

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti