Porilaisuus, naapurit, tulevaisuus ja hyvä arki – näistä on ensi kesän Asuntomessut Porissa tehty

Asuntomessuilla Porissa ylistetään porilaisuutta, naapureita, tulevaisuuden asumista ja sujuvaa arkea. Kaikki kiteytyy hyvään asumiseen läpi ihmiselämän. Ensi kesänä yhteisöllisyys näkyy myös kahden ison naapurin kesken, kun Asuntomessut ja SuomiAreena nostavat yhteistyönsä uudelle tasolle.

Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman teemaviikot ovat Porilaisten viikko (9.7.-15.7.), Naapureiden viikko (16.7.-22.7.), Tulevaisuusviikko (23.7.-29.7.) ja Hyvän arjen viikko (30.7.-5.8.). Teemat nousevat esiin paikallisen identiteetin sekä parhaillaan rakentuvan messualueen ominaisuuksista.

– Poriin rakentuu asuinalue, jossa voi elää vauvasta vaariin. Alueen palvelut ja vanhalle teollisuusalueelle nouseva asuinympäristö mahdollistavat monipuolisen elämän tiiviissä naapurustossa. Teemaviikkojen myötä syvennämme hyvän asumisen elementtejä yhdessä laajan yhteistyöverkostomme kanssa. Viime kesänä Mikkelissä asumisen teemoja syventäneet viikkotason teemat toimivat erinomaisesti ja nyt näiden oppien pohjalta synnytämme Poriin entistäkin kiinnostavampia puheenaiheita ja keskusteluja asumisesta ja asukkaiden hyvinvoinnista, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

SuomiAreena yhteistyökumppanina

Tänä kesänä asumisen keskustelut laajenevat entisestään messuporttien ulkopuolelle SuomiAreena-yhteistyön myötä. Porissa yhteistyö SuomiAreenan kanssa on erityisen vahva. Naapurien viikolla, samaan aikaan kun SuomiAreena on kaupungissa käynnissä, syvennytään asumisen eri aiheisiin uudella keskustelusarjalla, joka tarkastelee asumista monesta eri näkökulmasta.

– Heinäkuu on Porissa oikea tapahtumien superkuukausi, kun samaan aikaan on käynnissä Asuntomessujen lisäksi Pori Jazz ja SuomiAreena. SuomiAreena näkyy ja kuuluu messualueella. Itse messuilla nähdään kaksi SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelua, joista ensimmäinen käydään heti avajaispäivänä perjantaina 6.7.2018. Tämän lisäksi Asuntomessut on mukana näkyvästi SuomiAreena-viikolla, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo.

Osapuolten tiiviin yhteistyön myötä SuomiAreenassa nähdään uudenlainen keskustelusarja nimeltään Asumisen tunti < 3 Asuntomessut.

– SuomiAreenan jokaisena päivänä on tunnin mittainen keskustelu asumiseen liittyen. Keskustelusarjassa on mukana useita järjestäjätahoja, jotka nostavat asumisen ajankohtaisia aiheita esille keskusteluissaan. Nämä keskustelut striimataan ja niitä voi seurata livenä myös asuntomessualueelta isojen näyttöjen välityksellä. On hienoa, että pääsemme näkymään toistemme tapahtumissa ja tuomaan näin lisäarvoa kävijöillemme, iloitsee SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

Kesää odotetaan innolla

Porissa ensi kesää odotetaan jo innolla ja valmistautuminen on hyvässä vaiheessa.

– Poriin odotetaan tapahtumien myötä valtavasti kävijöitä, mihin tietysti varaudutaan jo nyt. Kiinnitämme huomiota etenkin tilapäisen majoituskapasiteetin luomiseen sekä siihen, että Porissa riittää kävijöille tekemistä. Haluamme varmistaa, että Porissa viihdytään, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Porissa nähdään uniikki, kaupunkirakennetta tukeva ja sijainniltaan erinomainen messualue. Alueen rakentaminen etenee ja useimmissa kohteissa tehdään jo sisätöitä.

– Asuntomessualueemme on moderni pientaloalue, joka toteuttaa perinteistä, tiivistä ruutukaavaa. Sijainti on mainio: keskustan palvelut sekä Kirjurinluodon upeat tapahtuma- ja ulkoilupuitteet ovat alueen välittömässä läheisyydessä. Alue on rohkea ja rouhea. Lisäksi sinne syntyy merkittäviä palveluja tuleville asukkaille, kertoo Asuntomessut Porissa 2018 -projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Ensi kesän Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. SuomiAreena järjestetään 16.7.-20.7.2018. Ennakkolipunmyynti Asuntomessuille on käynnissä osoitteessa asuntomessut.fi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti