Porilaisuus, naapurit, tulevaisuus ja hyvä arki – näistä on ensi kesän Asuntomessut Porissa tehty

Asuntomessuilla Porissa ylistetään porilaisuutta, naapureita, tulevaisuuden asumista ja sujuvaa arkea. Kaikki kiteytyy hyvään asumiseen läpi ihmiselämän. Ensi kesänä yhteisöllisyys näkyy myös kahden ison naapurin kesken, kun Asuntomessut ja SuomiAreena nostavat yhteistyönsä uudelle tasolle.

Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman teemaviikot ovat Porilaisten viikko (9.7.-15.7.), Naapureiden viikko (16.7.-22.7.), Tulevaisuusviikko (23.7.-29.7.) ja Hyvän arjen viikko (30.7.-5.8.). Teemat nousevat esiin paikallisen identiteetin sekä parhaillaan rakentuvan messualueen ominaisuuksista.

– Poriin rakentuu asuinalue, jossa voi elää vauvasta vaariin. Alueen palvelut ja vanhalle teollisuusalueelle nouseva asuinympäristö mahdollistavat monipuolisen elämän tiiviissä naapurustossa. Teemaviikkojen myötä syvennämme hyvän asumisen elementtejä yhdessä laajan yhteistyöverkostomme kanssa. Viime kesänä Mikkelissä asumisen teemoja syventäneet viikkotason teemat toimivat erinomaisesti ja nyt näiden oppien pohjalta synnytämme Poriin entistäkin kiinnostavampia puheenaiheita ja keskusteluja asumisesta ja asukkaiden hyvinvoinnista, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

SuomiAreena yhteistyökumppanina

Tänä kesänä asumisen keskustelut laajenevat entisestään messuporttien ulkopuolelle SuomiAreena-yhteistyön myötä. Porissa yhteistyö SuomiAreenan kanssa on erityisen vahva. Naapurien viikolla, samaan aikaan kun SuomiAreena on kaupungissa käynnissä, syvennytään asumisen eri aiheisiin uudella keskustelusarjalla, joka tarkastelee asumista monesta eri näkökulmasta.

– Heinäkuu on Porissa oikea tapahtumien superkuukausi, kun samaan aikaan on käynnissä Asuntomessujen lisäksi Pori Jazz ja SuomiAreena. SuomiAreena näkyy ja kuuluu messualueella. Itse messuilla nähdään kaksi SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelua, joista ensimmäinen käydään heti avajaispäivänä perjantaina 6.7.2018. Tämän lisäksi Asuntomessut on mukana näkyvästi SuomiAreena-viikolla, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo.

Osapuolten tiiviin yhteistyön myötä SuomiAreenassa nähdään uudenlainen keskustelusarja nimeltään Asumisen tunti < 3 Asuntomessut.

– SuomiAreenan jokaisena päivänä on tunnin mittainen keskustelu asumiseen liittyen. Keskustelusarjassa on mukana useita järjestäjätahoja, jotka nostavat asumisen ajankohtaisia aiheita esille keskusteluissaan. Nämä keskustelut striimataan ja niitä voi seurata livenä myös asuntomessualueelta isojen näyttöjen välityksellä. On hienoa, että pääsemme näkymään toistemme tapahtumissa ja tuomaan näin lisäarvoa kävijöillemme, iloitsee SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

Kesää odotetaan innolla

Porissa ensi kesää odotetaan jo innolla ja valmistautuminen on hyvässä vaiheessa.

– Poriin odotetaan tapahtumien myötä valtavasti kävijöitä, mihin tietysti varaudutaan jo nyt. Kiinnitämme huomiota etenkin tilapäisen majoituskapasiteetin luomiseen sekä siihen, että Porissa riittää kävijöille tekemistä. Haluamme varmistaa, että Porissa viihdytään, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Porissa nähdään uniikki, kaupunkirakennetta tukeva ja sijainniltaan erinomainen messualue. Alueen rakentaminen etenee ja useimmissa kohteissa tehdään jo sisätöitä.

– Asuntomessualueemme on moderni pientaloalue, joka toteuttaa perinteistä, tiivistä ruutukaavaa. Sijainti on mainio: keskustan palvelut sekä Kirjurinluodon upeat tapahtuma- ja ulkoilupuitteet ovat alueen välittömässä läheisyydessä. Alue on rohkea ja rouhea. Lisäksi sinne syntyy merkittäviä palveluja tuleville asukkaille, kertoo Asuntomessut Porissa 2018 -projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Ensi kesän Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. SuomiAreena järjestetään 16.7.-20.7.2018. Ennakkolipunmyynti Asuntomessuille on käynnissä osoitteessa asuntomessut.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.5.2018

Asuinpaikka ei ole nähtävyys, vaan tapa elää – paitsi Porissa

Suomen Asuntomessujen valtakunnallisessa asukasbarometrissa selvitettiin, mistä asioista suomalaiset ovat ylpeitä omilla asuinpaikkakunnillaan. Yleensä asukkaat arvioivat omien paikkakuntiensa vetovoimaisuutta ensisijaisesti lähiluonnon, palvelutarjoaman ja alueen ihmisten kautta. Asuinpaikka ei ole nähtävyys, vaan tapa elää ja järjestää oma arki.

28.6.2018

Ensiasunnon ostajat hakevat nyt jopa omakotitaloja – pääkaupunkiseudulla asutaan yhä tiheämmin

OP-Kiinteistökeskuksen välittäjät ympäri Suomen eivät ole havainneet merkittävää kasvua ensiasunnon ostajien määrässä. Kasvukeskusten ulkopuolella ensiasunnon ostajat etsivät jopa omakotitaloja. Tilastokeskuksen tietojen mukaan ensiasunnon ostajien määrä laski lähes 30 prosenttia vuosien 2011-2016 välillä.

15.10.2018

Onnistuneet Asuntomessut takana – Porissa otettiin iso askel asuinalueita koskevaan kehitykseen

Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018 keräsi kävijöitä upeat 120 000. Messujen rakentaminen sujui aikataulussa vuodesta 2016 lähtien ja asuminen läpi ihmiselämän todentui 34 messukohteessa Porissa. Ainutlaatuista palvelurakentamista esiteltiin senioreiden palvelukodin sekä päiväkodin muodoissa.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti