Poista talven hiekat kosteina

Kevät lähestyy ja kaduille kertynyt katupöly paljastuu lumen alta. Nyt on hyvä aika siivota hiekat omalta pihalta ja jalkakäytäviltä. Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ilmanlaadun mittausten mukaan katupölykausi on alkanut. Hiukkaspitoisuudet kohoavat ajoittain, kun sää on aurinkoinen ja kadut kuivia.

Hiekoitussepelin ja hiekan voi poistaa kaduilta ja pihoilta ilman turhaa pölyämistä. On tärkeää poistaa hiekat kosteina. Lopuksi pinnat voi ruiskuttaa puhtaaksi vedellä. Siivoukseen ei saa käyttää lehtipuhaltimia, sillä ne nostavat pölyn voimakkaasti ilmaan.

”Sateet ja kosteus hillitsevät ilman pölyisyyttä. Pölyäminen voimistuu, kun auringonpaiste kuivattaa tienpinnat”, HSY:n ilmansuojeluasiantuntija Jarkko Niemi sanoo.

Pääkaupunkiseudulla kaupungit ovat jo aloittaneet katujen puhdistamisen. Tienreunoja kostutetaan laimealla suolaliuoksella pölyämisen vähentämiseksi.

Hiekoitushiekka uudelleen käyttöön tai Sortti-asemalle

HSY pyytää, ettei hiekkaa tai sepeliä laitettaisi kiinteistöjen sekajäteastioihin. Se tekee jäteastiasta erittäin painavan käsivoimin siirrettäväksi ja voi aiheuttaa jäteauton kuljettajalle työturvallisuusriskin.

Sekajäteastiasta hiekka ja sepeli päätyvät Vantaan Energian jätevoimalaan, jossa ne palamattomina aineina eivät hyödytä voimalan sähkön ja kaukolämmön tuotantoa.

Kerää hiekka tai sepeli talteen ja käytä se uudelleen, jos mahdollista. Vie pienet määrät peräkärryllä HSY:n Sortti-asemille. Vie suuret määrät siirtolavalla Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukseen tai muuhun käsittelyyn. Siirtolavoja tarjoavat useat yksityiset yritykset.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.12.2019

Pyöräpysäköinnin ylläpito

Taloyhtiön pyöräpysäköintiin liittyy aina ylläpitotoimia, sijaitsi se sitten ulkona tai sisällä. Ulkopysäköintiä suunnitellessa tulee huomioida muun muassa kulkuväylien ja pysäköinnin talvikauden kunnossapitotoimet sekä pelastusteiden säilyminen esteettöminä. Sisätilojen ylläpitoon liittyy usein yleisen siisteyden lisäksi tilojen käytettävyyden varmistaminen.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

11.4.2018

Poista hiekoitushiekka kosteana ja toimita Sortti-asemalle tai uudelleenkäyttöön

Nyt on hyvä aika siivota hiekat pois omalta pihalta ja jalkakäytävältä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY toivoo, että hiekat poistetaan kosteina pölyisyyden vähentämiseksi ja ettei hiekkaa tai sepeliä laitettaisi kiinteistön sekajäteastiaan. Pihan kastelu ennen lakaisemista vähentää pölyämistä Keväinen katupölykausi on käynnissä ja HSY:n ilmanlaadun mittausten mukaan hiukkaspitoisuudet ovat ajoittain korkeita.

6.3.2015

Poista talven hiekat kosteana

Talven aikana kaduille kertynyt katupöly on paljastunut pääkaupunkiseudulla. Nyt on hyvä aika siivota hiekat omalta pihalta ja jalkakäytäviltä. HSY:n ilmanlaadun mittausten mukaan ensimmäiset pölypäivät on nähty ja hiukkaspitoisuudet kohoavat pääkaupunkiseudulla, kun sää on kuiva.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti