Pohjola Rakennus -konsernille yhtiö korjausrakentamiseen

Pohjola Rakennus -konsernin tavoitteena on kasvaa rakennusalan markkinoita nopeammin. Lisää kasvua haetaan nyt korjausrakentamisen sektorilta, kun uusi tytäryhtiö Pohjola Korjausrakennus Oy on aloittanut toimintansa.

– Pohjola Rakennuksen projektinjohtomalli ja asuntojen kehittämisen konsepti voidaan hyvin ottaa käyttöön myös korjausrakentamisessa, konsernijohtaja Juha Metsälä toteaa.

Suhdanteet ovat heitelleet uudisrakentamista, mutta korjausrakentamisen määrä ollut Suomessa jatkuvassa nousussa jo 1980-luvulta. Vuonna 2013 korjausrakentamisen määrä ylitti uudisrakentamisen. Tilastokeskuksen mukaan talonrakentamisen arvo oli vuonna 2015 Suomessa 22,6 miljardia euroa, josta korjausrakentaminen muodosti 12,2 miljardia euroa. Tästä summasta 7,1 miljardia tuli asuinrakennusten peruskorjauksista.

– Uskon, että voimme ratkaista asiakkaittemme kiinteistöihin liittyviä ongelmia ja ammattitaitoisella korjausrakentamisella tuottaa sekä omistajien että asukkaiden toivomia asuntoja, Juha Metsälä linjaa.

Haastaja pääkaupunkiseudulle

Pohjola Korjausrakennus Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty RI/RKM AMK Esa Surakka. Hän on korjausrakentamisen pitkän linjan ammattilainen ja vastannut hyvin vaativista peruskorjauskohteista pääkaupunkiseudulla. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Lemminkäinen Talo Oy:stä.

– Tavoitteena on kasvattaa Pohjola Korjausrakennuksesta vahva haastaja muille alan urakoitsijoille pääkaupunkiseudulla. Tulevaisuus näyttää laajennammeko toimintaa myös muihin kasvukeskuksiin, Esa Surakka toteaa.

– Ensisijaisesti keskitymme laajoihin peruskorjauksiin. Pelkät kiinteistöjen linjasaneeraukset eivät kuulu toimintamme painopisteisiin, Esa Surakka kuvaa.

Pohjola Rakennus -konserniin kuuluu jo entuudestaan emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy:n lisäksi tytäryhtiöt Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Häme, Infra, Keski- ja Itä-Suomi sekä Länsi-Suomi. Konsernin liikevaihto oli 191 miljoonaa euroa vuonna 2016. Konserni työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä on noin 170.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vastuunjako

8.6.2023

Vastuunjako vaatii pykälätuntemusta

Taloyhtiön ja osakkaiden kunnossapidon vastuunjaosta säädetään asunto-osakeyhtiölaissa. Sen mukaan osakas vastaa huoneistonsa sisäpuolisten osien kunnossapidosta, yhtiö puolestaan rakenteista, ulko-ovista, ikkunoista, eristeistä sekä perusjärjestelmistä.

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

yhtiön kustannuksella

3.11.2023

Milloin osakas voi tehdä remontin yhtiön kustannuksella?

Osakkaalla on oikeus remontoida huoneistoaan oman mielensä mukaan. Jos huoneistossa on taloyhtiön vastuulle kuuluva vika tai puute, osakkaalla voi olla oikeus korjauttaa se yhtiön kustannuksella. Tiettyjen edellytysten on kuitenkin täytyttävä.

valokuitu

20.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu päivittää vanhankin talon nykyaikaan

Valokuidun hankinta kerros- tai rivitaloon on helppoa. Taloyhtiöt päätyvät tyypillisesti toteutukseen, jossa valokuidun rakennus- ja asennustyöt ovat veloituksettomia ja kuidusta maksetaan kuukausimaksua nettipalveluiden ohella.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti