Pian on pula kolmioista

Pääkaupunkiseudulla on pian pulaa kolmioista, kirjoittaa Taloussanomat.

Lehti viittaa Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan alueella on viime vuodet tyydytty liian pieniin asuntoihin. Syynä ovat olleet asumisen kallistuminen ja epävarma taloustilanne, mutta myös asuntorakentamisen keskittyminen yksiöihin ja kaksioihin. Tutkimuksessa arvioidaan, että kolmioiden kysyntä kasvaa huomattavasti lähivuosina ja on vaarana, että tulevina vuosina pääkaupunkiseudulla ei pystytä vastaamaan kasvavaan perheasuntokysyntään. – On taloudellinen realiteetti, että ihmisillä ei ole ollut varaa vaihtaa isompaan. Muuttopaineet lisääntyvät, ja jos talous elpyy, siirrytään isompiin asuntoihin, kertoo tutkimuksen toinen kirjoittaja, muuttoliikkeen ja asumisen tutkija Hannu Kytö.

Lue Taloussanomien juttu tästä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

18.4.2023

Asuntosäätiö: Pula kohtuuhintaisista asunnoista pahenee

Valtion tukema ARA-asuntotuotanto väheni viime vuonna 37 prosentilla. Tämä uhkaa kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa, varoittaa yleishyödyllinen Asuntosäätiö. Hiipumisen syynä on rakennuskustannusten ja korkojen nousu.

huoltokirja

24.11.2023

Sähköinen huoltokirja tuo ryhtiä kunnossapitoon

Huoltokirja tuo suunnitelmallisuutta yhtiön hallintoon, kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon. Monessa taloyhtiössä sitä ei kuitenkaan ole koskaan otettu käyttöön. As Oy Meri-Kampissa huoltokirjan tiedot löytyvät sähköisestä järjestelmästä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti