Parveketupakointikieltoja haettu laimeasti

Taloyhtiöt eivät ole hyödyntäneet kovin innokkaasti vuodenvaihteessa voimaan astunutta lakia, joka mahdollistaa parveketupakoinnin kieltämisen, kertoo Ilkka-lehti. Isännöintiliiton tietoon on tullut yksi tapaus Helsingistä ja yksi Tampereelta.

Lainvalmistelun aikaan kiinnostusta kieltoihin oli havaittavissa enemmänkin, varsinkin yksittäisten ihmisten joukossa. Asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen täytyy kuitenkin tehdä kiellon hakemisesta enemmistöpäätös.

Prosessi kiellon hakemiseen on pitkä, monessa taloyhtiössä asukkaiden kuulemiset voivat olla kesken ja moitekanneajan umpeutumista odotellaan. Taloyhtiöille on tulossa lisää ohjeistusta tupakointikiellon hakemisesta asunnon sisälle huhtikuun aikana.

Kieltojen hakemisten odotetaan lisääntyvän kevään yhtiökokousten jälkeen.

Lue alkuperäinen artikkeli Ilkasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

puheenjohtajan

6.9.2023

Puheenjohtajan kannattaa valmistautua huolella kokouksiin

Esko Ahola on vuosia johtanut puhetta useiden taloyhtiöiden yhtiökokouksissa. Hän neuvoo puheenjohtajia valmistautumaan kokoukseen hyvin ja antamaan osakkaiden saada äänensä kuuluviin. Äänestyksiä ei hänen mukaansa pidä pelätä.

talotekniikan säädöt

30.10.2023

Talotekniikan säädöt kuntoon talven varalle

Sään viiletessä on aika laittaa kiinteistön talotekniikan järjestelmät ja automatiikan säädöt kuntoon. Lämmityksen toiminta kannattaa tarkistaa ensimmäisenä. Lämmityksen, sähkön ja veden kulutustietoja seuraamalla voidaan havaita pienetkin ongelmat.

julkisivuremontti-kilpailu

16.6.2023

Kilpailussa etsitään onnistuneita julkisivuremontteja

Julkisivuyhdistyksen järjestämässä Julkisivuremontti-kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi muille taloyhtiöille. Ehdokkaaksi kilpailuun voi osallistua elokuun loppuun mennessä.

vastuuvapaus

4.5.2023

Näin ilmoitat vuokratulosi verottajalle

Vuokratuloja tai -tappioita ilmoitetaan joka vuosi enemmän, kertoo Verohallinto. Myös lyhytaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb:n kautta vuokratusta asunnosta saadut tulot pitää ilmoittaa. Vuokratulojen ilmoittaminen onnistuu helpoiten OmaVerossa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti