parveketupakointi

Uusimmat artikkelit

1.9.2021

Isännöintiliitto haluaa helpottaa taloyhtiöiden tupakointikieltoa

Tupakointi asunnoissa voi aiheuttaa terveyshaittoja ja laskea asunnon arvoa. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mielestä ainoa oikea vaihtoehto on tupakoinnin täyskielto taloyhtiöissä. − Yhdenkään asukkaan ei pitäisi joutua kärsimään tupakansavusta.

8.7.2021

Enemmistö kieltäisi parveketupakoinnin kokonaan

Kukaan ei halua hengittää tupakansavua vastoin tahtoaan. Tupakoivat haluavat puolestaan pitää kiinni oikeuksistaan. Nykyisellään tupakointi on kiellettyä vain yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa.

24.6.2020

Valtaosa kieltäisi parveketupakoinnin lailla

Suomen ASH:n teettämän tutkimuksen mukaan suurin osa väestöstämme kannattaa parveketupakoinnin kieltämistä lailla. Valtaosa tutkimukseen vastanneista pitää myös tupakkalain tavoitetta savuttomasta ja nikotiinittomasta Suomesta hyvänä. Tutkimukseen osallistuneista 63 prosenttia kannatti parveketupakoinnin kieltämistä lailla ja 26 prosenttia vastusti kieltoa.

3.6.2019

Tupakointikieltoja haettu kymmeniä

Toukokuun alkuun mennessä taloyhtiöille oli myönnetty Helsingissä 57 tupakointikieltoa huoneistoparvekkeille ja piha-alueille, kertoo Helsingin Sanomat. Tampereen seudulla kieltoja oli myönnetty toukokuun alkuun mennessä 25, Kuopiossa 18 ja Lahdessa 10. Viime vuoden lokakuussa kieltoja oli voimassa Suomen Kiinteistöliiton tietojen mukaan 150 kappaletta.

23.5.2019

Imatran ensimmäinen parveketupakointikielto asetettu

Imatran ympäristölautakunta on tiistaina 21.5. määrännyt kaupungin ensimmäisen parveketupakointikiellon 48 huoneiston taloyhtiöön, kertoo Etelä-Saimaa. Kaikkiin Vuoksenniskalla sijaitsevan yhtiön huoneistoihin kuuluu huoneistoparveke.

26.1.2018

Parveketupakointikielto määrätty lähes 80 taloyhtiöön eri puolilla maata

Suomessa on jo useita kymmeniä taloyhtiöitä, joissa tupakointi on viranomaisen päätöksellä kielletty huoneistoparvekkeilla tai -pihoilla. Kiinteistöliiton alueelliset jäsenyhdistykset kartoittivat viranomaisten tekemiä tupakointikieltopäätöksiä eri puolilta maata, ja selvityksestä ilmeni, että kiellon on saanut jo ainakin 76 kerros- ja rivitaloyhtiötä. Selvitys ei kata kaikkia paikkakuntia, joten luvut ovat ainoastaan suuntaa antavia.

4.12.2017

Parveketupakointikiellosta voi pahimmillaan olla tuloksena uhkasakko

Viranomaisten pitäisi valvoa parveketupakointikieltoa. Käytännössä tämä jää kuitenkin taloyhtiöiden harteille, kirjoittaa Yle nettisivuillaan. Parveketupakointikieltoja tulee koko maassa voimaan tänä vuonna noin parisenkymmentä kappaletta.

13.11.2017

Yhä useammat taloyhtiöt ovat päättäneet hakea parveketupakointikieltoa

Kielto suositellaan kirjaamaan näkyviin isännöitsijän- todistukseen mahdollisimman pian, kirjoittaa Ilkka. Taloyhtiö voi hakea tupakointikieltoa kunnan viranomaiselta, kun yhtiökokouspäätöksen kolmen kuukauden moiteaika on kulunut umpeen. Tieto myönnetystä tai suunnitteilla olevasta tupakointikiellosta tulisi kirjata isännöitsijäntodistukseen mahdollisimman pian.

25.8.2017

Tampere kielsi tupakoinnin useissa taloyhtiöissä

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto on käsitellyt torstaina neljä tupakointikieltoa koskevaa hakemusta. Ainakin Asunto Oy Kaukajärven Kanttorin ja Asunto Oy Tampereen Vaahterarinteen vaatimukset tupakointikielloista hyväksyttiin, kirjoittaa Aamulehti. Tampereen Linnainmaalla ja Kaukajärvellä sijaitsevien taloyhtiöiden huoneistoparvekkeilla on tupakointi vastaisuudessa kielletty sakon uhalla.

5.6.2017

Tupakointikielto-ohjeistus täydentyy

Asuntoyhteisöjen tupakointikieltoja koskeva ohjeistus on laajennettu kattamaan asunto-osakeyhtiöiden lisäksi myös muita asumismuotoja, kuten esimerkiksi vuokrataloyhtiötä. Käytännössä tupakointikiellon hakemista koskeva menettely on eri asumismuodoissa samanlainen. Eroavaisuudet liittyvät lähinnä asuntoyhteisön päätöksenteosta vastaavaan elimeen.

28.4.2017

Tupakointi

Tupakointi ja sen rajoittaminen herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Yhtäältä on kyse jokaisen oikeudesta savuttomaan asumiseen ja elämään. Toisaalta tupakointi nähdään henkilökohtaiseen vapauteen ja yksityiselämän suojaan liittyvänä asiana, jonka rajoittaminen koetaan perusoikeuteen puuttumisena.

5.4.2017

Parveketupakointikieltoja haettu laimeasti

Taloyhtiöt eivät ole hyödyntäneet kovin innokkaasti vuodenvaihteessa voimaan astunutta lakia, joka mahdollistaa parveketupakoinnin kieltämisen, kertoo Ilkka-lehti. Isännöintiliiton tietoon on tullut yksi tapaus Helsingistä ja yksi Tampereelta. Lainvalmistelun aikaan kiinnostusta kieltoihin oli havaittavissa enemmänkin, varsinkin yksittäisten ihmisten joukossa.