Parveke voi kasvaa remontissa

Monessa 1970-luvulla valmistuneessa taloyhtiössä lähestyy julkisivujen ja parvekkeiden peruskorjaus. Samalla parvekkeet voi kohentaa uuden vuosituhannen tasolle, kuten helsinkiläisessä taloyhtiössä, todetaan lokakuun kansikuvajutussa.

Ensi viikolla posti kantaa kotiisi Suomen Kiinteistölehden lokakuun numeron. Lauttasaarelaistalon perusteellisesta julkisivuremontista ja siihen liittyvästä parvekkeiden laajentamisesta ja parantamisesta kertoo Jukka Sirenin artikkeli.

Kaukolämpö tuo Suomessa luotettavasti ja sisäsiististi lämpöä taloon. Siitä on kuitenkin suurempi ilo, jos myös talon patteriverkosto on kunnossa. Aiheesta löytyy lehdestä tuhti tietopaketti.

Putkistosaneerauksen yhteydessä voidaan kehittää kiinteistön energiataloutta, kertoo Pekka Karppisen artikkeli Monta asiaa putkeen yhdellä remontilla. Myös vesikalusteiden valinnalla voivat taloyhtiö ja kaikki osakkaat vaikuttaa sekä mukavuuteen että energiatehokkuuteen, sanovat asiantuntijat Mervi Ala-Prinkkilän haastattelemina. Mitä osakas itse saa asuntonsa märkätiloissa tehdä ja teettää, sitä valottaa artikkelissaan Lexian Carita Hulma.

Kavala asbesti ei näy paljaalla silmällä, vaan sen havaitseminen vaatii laboratorioanalyysin. Sellaisen teosta voikkaalaisessa Lab-Acessa kerrotaan myös lokakuun lehdessä.

Rakennuksen kosteudenhallinta voidaan sen sijaan saada kuriin julkisivukorjauksessa, selviää Kari Leponiemen artikkelista.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta!

Olemme mukana Finnbuild -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 10. – 12.10. ja löydät meidät osastolta 7D141. Hae uusin Kiinteistölehti osastoltamme!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vastuu parvekkeesta

13.2.2023

Vastuu parvekkeesta jakautuu yhtiölle ja osakkaalle

Osakas on vastuussa parvekkeen sisäpintojen kunnossapidosta sekä puhtaanapidosta. Yhtiö taas vastaa parvekkeen ulkopinnoista, jollei yhtiöjärjestyksessä ole määrätty toisin. Talvella osakkaan kunnossapitovastuuseen kuuluu jään ja lumen poisto parvekkeelta.

Tilaajille

parvekelumi

13.12.2022

Parvekelumi voi aiheuttaa vesivahingon

Parvekkeen tukkeutunut ränni voi aiheuttaa massiivisen vesivahingon asuntoon. Siksi asukkaan tulee siivota parveke lumesta ja jäästä. Jos asunnossa asuu vuokralainen, tätä tulee ohjeistaa parvekkeen puhdistuksesta.

parvekekaidejärjestelmien turvallisuus

31.5.2023

Parvekekaidejärjestelmien turvallisuutta aletaan selvittää

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on käynnistänyt markkinavalvontahankkeen parvekekaidejärjestelmien turvallisuudesta Tikkurilassa sattuneen onnettomuuden vuoksi. Tavoitteena on, että toimialalle luodaan yhtenäinen ja selkeä mitoitus- ja testauskäytäntö.

ikkunaremontilla

17.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ikkunaremontilla taloyhtiön ilme ja asumisviihtyvyys uudelle tasolle

Ikkunaremontin avulla suuren helsinkiläisen taloyhtiön ilme saatiin päivitettyä yhtenäiseksi, ja asumisviihtyvyys nostettiin uudelle tasolle tehdasasenteisten sälekaihdinten, sekä sujuvan mobiilikuuluvuuden takaavien Antennilasien avulla.

Pihla-Tiivi

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti