Palokatkot kuntoon, hulevedet hallintaan ja töpselit sähköautoille

Sadevesien ohjaaminen pois katoilta, pihoilta ja ajoteiltä vaatii huoltoa ja huolenpitoa, ja usein myös pihasuunnittelua. Sähköautojen joukossa yleistyvät ladattavat hybridit vauhdilla. Miten taloyhtiön kannattaa niiden tuloon varautua?

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numero. Jukka Nortion artikkelissa kerrotaan, kuinka sateiden tuomat hulevedet otetaan Kuninkaantammen uudella asuinalueella haltuun. Taloyhtiön tyypillistä hulevesien poistojärjestelmää esitellään myös havainnollisella piirroksella.

Sähköautoja on jo yli 20 000, suunnilleen yhtä paljon kuin henkilöautoja oli 1940-luvun lopun Suomessa. Varsinkin ladattavat hybridit voivat lähivuosina yleistyä vielä nopeammin kuin autot 1950-luvun alussa. Millaisen pistorasian hybridi tarvitsisi – ja millainen on taloyhtiön päätöksenteko sähköautojen yleistyessä? Siitä kertoo laaja artikkeli.

Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Yhteistoimintamallia esittelee Mervi Ala-Prinkkilän artikkeli.

Radon on kavala kaasu, jota ei voi haistaa, maistaa eikä nähdä. Sen olemassaolo on kuitenkin onneksi helppo ja halpa mitata, lohduttaa Antti Kiurun artikkeli. Radonin torjunta kannattaakin maamme ”radon-vyöhykkeillä” aloittaa heti.

Surulliset tulipalouutiset maailmalta saavat varmaan monet miettimään oman taloyhtiön paloturvallisuutta. Tulipalon leviämisen ehkäisyssä ovat palokatkot tärkeitä. Niissä on usein puutteita joko alun perin tai niihin kajonneen remontin jäljiltä, varoittaa Riitta Malve-Tamminen.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Kesäkuun digilehti on kaikille avoin, voit lukea sen missä vaan, milloin vaan ja millä laitteella vaan.

Suomen Kiinteistölehden toimitus toivottaa hyvää kesää!

Tallenna

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakkaan maksukyvyttömyys

27.3.2023

Kuinka toimia osakkaan ollessa maksukyvytön?

Kotitalouksien maksuvaikeudet ovat lisääntyneet inflaation kiihtymisen ja korkojen nousun myötä. Asunto-osakeyhtiöissä tämä ilmenee kasvavina vastikerästeinä. Taloyhtiö voi yrittää periä vastiketta osakkaalta, ja jos se ei onnistu, yhtiö voi ottaa huoneiston hallintaansa.

Tilaajille

vastikkeita maksamatta

31.1.2023

Vastikkeita maksamatta yhä useammassa taloyhtiössä

Talouden taantuma ja kasvaneet elinkustannukset näkyvät taloyhtiöissä osakkeenomistajien maksuvaikeuksina. Yhä useammalla on vaikeuksia maksaa vastikkeita taloyhtiölle. Tällaisessa tilanteessa taloyhtiön turvana toimii tehokas vastikevalvonta ja viime kädessä hallintaanottomenettely.

Sota heikentää venäläisten maksukykyä

30.5.2022

Sota saattaa lisätä venäläisten osakkaiden maksuvaikeuksia

Taloyhtiöt saattavat joutua perimään vastikkeita venäläisiltä osakkailta, kun Ukrainan sota heikentää venäläisten maksukykyä. Neuvontalakimies Tapio Haltian mukaan venäläisten maksuongelmat eivät ole uusi ilmiö.

6.3.2023

Vastuu yhtiölainasta on yhteistä

Taloyhtiö voi ottaa yhtiölainaa esimerkiksi korjaushankkeita varten. Sitä lyhennetään yleensä osakkeenomistajilta kuukausittain kerättävillä pääomavastikkeilla. Jos joku osakkaista ei pysty maksamaan vastikettaan, se jää viime kädessä muiden osakkaiden maksettavaksi.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti