Pakettiautomaatti tuli taloon

Yksityisiä pakettiautomaatteja on Helsingissä jo noin parisataa. Postin taloyhtiöihin, toimistoihin ja vastaaviin tiloihin muutaman vuoden ajan toimittamia pakettiautomaatteja tilataan eniten uusiin taloihin, kertoo Helsingin Uutiset.

Uusiin asuinrakennuksiin tiloja Postin automaateille ovat varanneet isoista rakennuttajista ainakin Skanska, Bonava, YIT, SRV, Hartela ja Heka. Myös vanhoihin taloihin on asennettu jonkin verran automaatteja.

Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttusen mukaan pakettiautomaatin asentaminen olemassa oleviin rakennuksiin voi hankaloitua tila- ja paloturvallisuussyiden vuoksi, vaikka kiinnostusta olisi. Automaatin tulee sijaita omassa palo-osastossaan, kuten kerho- tai varastohuoneessa. Automaatti ei luonnollisesti saa myöskään haitata kulkemista.

Talot, jotka automaatin ovat hankkineet, tahtovat yleensä myös pitää sen. Automaattien käyttö on myös lisääntynyt, kertoo Postin Huttunen. Verkosta ostaminen lisääntyy ja lisäksi Smartposteihin voi tilata myös elintarvikkeita tietyistä ruokakaupoista sekä hoitaa sen kautta muita palvelutilauksia.

Noin 20 lokeron pienen pakettiautomaatin saa 70 euron kuukausimaksulla, joka maksetaan vastikkeissa tai vuokrissa. Tilaamisesta päättää yhtiökokous, jossa yli puolen osakkaista on kannatettava hankintaa.

Lue lisää Helsingin Uutisista

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.7.2023

Väärin asennettu puhallusvilla luo paloturvariskin

Talojen yläpohjien eristeet tulee asentaa oikealla tavalla ja huomioida myös savupiippujen edellyttämät toimenpiteet ennen eristystöihin ryhtymistä. Väärät ratkaisut piippujen läpivienneissä nostavat tulipalon riskiä suuresti, muistuttaa Tulisija- ja savupiippuyhdistys.

5.10.2022

Turvallisuus huomioon energiansäästössä

Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti