Onko klosettisi rahareikä?

Wc-pöntön vesivuoto voi olla salakavala. Kuluneen tai rikkinäisen koneiston vuoksi pöntön huuhteluvettä voi virrata pahimmillaan jopa litroja minuutissa viemäriin.

Jos vuotovirtaama on esim. 2 l/min, lorisee viikossa 20 160 litraa eli noin 20 kuutiometriä vettä suoraan viemäriin. Kunnan vesijohtoverkostoon liitetylle omakotitalolle se tarkoittaa riihikuivassa rahassa mitattuna 69–339 euron menetystä riippuen paikallisen vesilaitoksen hinnoittelusta.

Mahdollista vuotoa voi tutkia asettamalla wc-paperinpalan istuimen sisäpuolelle takaseinään. Jos paperi kastuu, syynä voi olla vuoto.

Muutama wc-pöntön vedensäästövinkki:

  • Jos pönttösi on vanha, harkitse sen uusimista: uudet pöntöt kuluttavat vettä alle puolet vanhoihin verrattuna
  • Uutta pönttöä hankkiessasi, valitse sellainen, jossa on kaksitoiminen huuhtelu
  • Korjauta vuotavat pöntöt heti

Laita loma-aikana vesivuodot syyniin

Kesällä pienikin vesivuoto voi olla helpompi havaita kuin talvella. Kun lähdet matkoille tai mökkeilemään pidemmäksi aikaa, kirjaa tarkka vesimittarilukema ja ajankohta ylös. Tarkista heti kotiin paluun jälkeen vesimittarilukema. Jos lukema on muuttunut poissaolon aikana, asunnossasi todennäköisesti lorisee vesi hukkaan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

viemärinkuvaus

3.11.2022

Milloin viemärikuvaus on tarpeen?

Taloyhtiön viemäreitä kannattaa tutkia säännöllisesti. Viemärikuvaus paljastaa piilevät viat, ja niihin ehditään reagoida ajoissa. Uuden talon viemärit kannattaa kuvata jo ensimmäisen kymmenvuotistarkastuksen lähestyessä.

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti