Ohjeita kameravalvontaa taloyhtiöön puuhaavalle

Yksityisyyden ja henkilötietojen suoja on otettava erityisesti huomioon, kun taloyhtiössä suunnitellaan kameravalvonnan käyttöönottoa, kerrotaan Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n verkkosivuilla.

Yleisesti ottaen kameravalvonnan hankintapäätös kannattaa asumiseen vaikuttavana ja taloyhtiölle epätavallisena hankintana viedä yhtiökokouksen päätettäväksi. Päätöksenteon tueksi tarvitaan äänestystilanteissa yksinkertainen enemmistö.

Kun taloyhtiö asennuttaa kameravalvonnan, on tästä ilmoitettava asianmukaisin kyltein. Taloyhtiön on myös syytä muistaa, että porraskäytävät ovat kotirauhan piiriin kuuluvia tiloja, joten kameravalvonnan käyttäminen edellyttää kaikkien kyseisessä portaassa asuvien suostumuksen. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi ryhtyä kameravalvontaan osakashallinnassa olevilla alueilla, kuten huoneistoparvekkeilla tai -pihoilla.

Jos kameravalvonnassa syntyy tallenteita, ovat ne henkilörekistereitä, ja taloyhtiön täytyy noudattaa tietosuojalainsäädännön velvoitteita, joita ovat muun muassa henkilötietojen keruun dokumentointi, ilmoitusvelvollisuus rekisteröidyille (tallenteeseen kuvatuille) ja rekisteröidyn oikeus tarkistaa tietonsa (kuvatallenteet itsestään).

Lue lisää Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

21.7.2023

Väärin asennettu puhallusvilla luo paloturvariskin

Talojen yläpohjien eristeet tulee asentaa oikealla tavalla ja huomioida myös savupiippujen edellyttämät toimenpiteet ennen eristystöihin ryhtymistä. Väärät ratkaisut piippujen läpivienneissä nostavat tulipalon riskiä suuresti, muistuttaa Tulisija- ja savupiippuyhdistys.

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti