kameravalvonta

Uusimmat artikkelit

21.1.2022

Missä ja milloin taloyhtiö voi suorittaa kameravalvontaa?

Kiinteistöihin asennettavien kameroiden tarkoituksena on useimmiten kellari- ja vinttikomeromurtojen, asuntomurtojen sekä kiinteistöön kohdistuvan ilkivallan ennaltaehkäisy ja selvittäminen. Valvontakameroita asennetaan myös kerrostalojen rappukäytäviin. Vaikka kameravalvonta on yleistynyt nopeasti asuinkiinteistöissä, ei kameravalvonnasta ole omaa lainsäädäntöä.

15.6.2020

Näin riistakameraa saa käyttää valvontaan

Riistakameroiden käyttäminen valvontakamerana on yleistynyt yksityishenkilöiden keskuudessa. Samalla kuvaamisen ja kuvien käytön laillisuus puhuttavat, kirjoittaa Suur-Keuruu (11.6.2020). Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Petri Kollasen mukaan jokainen saa kuvata omaa pihaansa valvontakameralla, myös sinne tulevia ihmisiä.

17.12.2019

Huoletonta uutta vuotta 2020!

Koko vuosi on mennyt ahertaessa tonttujen kanssa lahjoja ja paketteja. Ja tänään on se vuoden ainoa näkyvä työpäivä, jonka eteen on koko vuosi hommia painettu ja mobiilisti työaikaa leimattu. Nyt on aika jättää paja tyhjäksi ja lastata vuoden aherrus poron pulkkaan.

29.5.2019

Ohjeita kameravalvontaa taloyhtiöön puuhaavalle

Yksityisyyden ja henkilötietojen suoja on otettava erityisesti huomioon, kun taloyhtiössä suunnitellaan kameravalvonnan käyttöönottoa, kerrotaan Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n verkkosivuilla. Yleisesti ottaen kameravalvonnan hankintapäätös kannattaa asumiseen vaikuttavana ja taloyhtiölle epätavallisena hankintana viedä yhtiökokouksen päätettäväksi. Päätöksenteon tueksi tarvitaan äänestystilanteissa yksinkertainen enemmistö.

23.3.2017

Kotien valvontakameroita käytetään myös perheen väliseen viestintään

Kotien ja kesäasuntojen kameravalvontajärjestelmiä käytetään myös muuhun kuin turvallisuuteen ja omaisuuden suojaamiseen liittyvään kontrolliin. Kameroita käytetään esimerkiksi, kun perheestä ja kotieläimistä halutaan pitää huolta sekä perheen väliseen viestintään. Lisäksi kameroiden välityksellä on mahdollista seurata luontoa ja pieneläimiä.