Nyt remontoijan kannattaa hakea rakennuslupaa sähköisesti

Helsingin rakennusvalvonta antaa vuoden loppuun asti 25 % alennusta korjaus- ja muutoslupien sekä toimenpidelupien maksuista asiakkaille, jotka hakevat lupansa Lupapisteen kautta. Jos on suunnittelemassa esimerkiksi putkiremonttia, ikkunoiden uusimista, parvekkeen lasitusta, julkisivukorjausta, huoneistojen jakamista tai yhdistämistä, käyttötarkoituksen muutosta, maalämpökaivon rakentamista tai mainoslaitteen asentamista, kannattaa sopia pääsuunnittelijan kanssa, että lupa haetaan Lupapisteestä.

Alennus myönnetään hakemuksille, jotka jätetään 7.9.–31.12.2015, ja se lasketaan laskun loppusummasta. Esimerkiksi linjasaneerauslupiin liittyvissä hakemuksissa voi Lupapisteen kautta toimittaa myös hankkeen erityissuunnitelmat sähköisesti, jolloin rakennusvalvonta tilaa niistä tarvittavat tulosteet ilman lisämaksua.

Alennetuilla lupamaksuilla rakennusvalvonta kannustaa asiakkaita ottamaan Lupapisteen käyttöön ­ – he saavat pienen edun uuteen palveluun perehtymisestä.

Työnjohtajaksi hakeudutaan Lupapisteessä

Helsingin alueella työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset tehdään Lupapisteessä. Hankkeeseen ryhtynyt eli rakennuttaja valtuuttaa ensin työnjohtajaksi aikovan Lupapisteessä. Valtuutuksesta lähtee sähköposti työnjohtajalle, joka sen jälkeen käy tekemässä hakemuksen tai ilmoituksen. Tarkemmat ohjeet työnjohtajahakemuksen ja -ilmoituksen tekemisestä löytyvät rakennusvalvonnan verkkosivujen Hae työnjohtajaksi -osiosta.

Rakentamisen aikaisia toimenpiteitä ei voi vielä tehdä Lupapisteessä. Nämä toiminnot ovat kuitenkin tulossa Lupapisteeseen myöhemmin.

Ohjeita saa verkosta

Lupapisteestä löytyy hyvät käyttöohjeet ja jos niistä ei löydy ratkaisua, Lupapisteen tukeen voi lähettää tukipyynnön. Ohjeita saa myös rakennusvalvonnan verkkosivujen Asioi verkossa -osiosta. Lisäksi rakennusvalvonnan koko henkilöstö antaa yleistä neuvontaa Lupapisteen käytöstä.

Lupapiste helpottaa luvan hakemista

Lupapisteessä voi edistää lupahakemuksen etenemistä ajasta ja paikasta riippumatta. Siellä voi muun muassa täydentää hakemusta, lähettää kysymyksiä ja kommentteja viranomaisille / lupakäsittelijälle sekä tarkistaa lupahakemuksen vaiheen.

Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Helsingin rakennusvalvonta koekäyttää palvelua vuoden 2015 ajan. Korjaus- ja muutostöiden lupia sekä toimenpidelupia on Helsingissä ollut mahdollista hakea sähköisesti helmikuusta lähtien.

Aiheesta enemmän

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

4.3.2022

Kunnosta väestönsuojasi ajan tasalle

Suomessa on suojapaikkoja noin 4,5 miljoonalle ihmiselle, ja olemme kansainvälistä kärkeä muiden Pohjoismaiden sekä Israelin ja Sveitsin ohella. Harvassa maassa väestönsuojia ylipäänsä rakennetaan. Rauhan oloissa suojautumistarvetta voivat aiheuttaa äkilliset säteily- tai kemikaalionnettomuudet, joilta suojaudutaan lähtökohtaisesti omaan asuntoon.

22.11.2021

Saako ja kannattaako ulkovarastossa tai parvekkeella säilyttää mitä tahansa? – Asiantuntijat vastaavat

Mitä voi säilyttää talvella ulkona ja mitä ei? Mikäli varasto tai ullakko on kunnolla tiivistetty, lämpötilojen vaihtelun tai kosteuden ei pitäisi vaikuttaa sisäilmaan tai sen laatuun. Useimmissa asuinrakennuksissa näin ei kuitenkaan ole, jolloin useimpien tavaroiden pitkäaikainen säilyttäminen kylmänkosteissa tiloissa voi mahdollisesti pilata ne täysin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti