Neronleimaus kävi vuokralaiselle kalliiksi

Vuokralaisen saama idea asentaa suihku kylpyhuoneen seinään, jossa oli tulpattu vesiputki, aiheutti seitsemään asuntoon vesivahinkoja. Humalassa ollut nainen kaivoi esille jakoavaimen, väänsi tulpan auki ja sai aikaiseksi kunnon tulvan vesiputouksineen.

Hädissään nainen yritti tukkia vuotoa pyyhkeillä, mutta siitä ei ollut apua ja lopulta hän alkoi lappaa vettä miesystävänsä kanssa kerrostalon porraskäytävään. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi noin 30-vuotiaan naisen törkeästä vahingonteosta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän joutuu maksamaan asunnon omistajalle ja taloyhtiölle noin 25 000 euron korvaukset.

Naisen mukaan vettä tuli varttitunnin verran ja lattialla sitä oli muutaman sentin kerros. Vettä valui koko ajan myös rappukäytävään, jonne syntyi vesiputous. Vettä valui nelikerroksiseen heinolalaiseen taloon arviolta jopa 2 000 litraa.

Huoltomies oli paikalla noin 20 minuutissa vesivahingon alkamisesta ja katkaisi vedentulon. Palokunta tuli imemään vesiä. Vahinkojen suuruus jäi noin 25 000 euroon. Summasta taloyhtiön vahingot olivat 20 500 euroa ja vuokra-asunnon omistajan asuntoa koskevat vahingot noin 4 500 euroa. Nainen tuomittiin syyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Someguru Maiju Hannolin asui kotona Picoten tekemän sukituksen ajan. Hän kertoi TikTok-videolla kokemuksistaan viemärisukituksesta. Hannolinin mukaan kaikki sujui erittäin hyvin.

Picote

30.3.2022

Putkiremontti tulossa –kylpyhuoneista ei tarvitse tehdä identtisiä

Omataloyhtio.fi: Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat usein varsin kompakteja, mutta toisinaan niitä laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla niukkoihinkin neliöihin voidaan remontoida toimiva kokonaisuus. Taloyhtiön kannattaa satsata huolelliseen suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu sekä käytännöllisyys.

ilma-vesilämpöpumppu

14.10.2022

Ilma-vesilämpöpumput yleistyvät vauhdilla

Kerrostalot etsivät nyt vaihtoehtoa kaukolämmölle. Erilaiset lämpöpumput ovat taloudellisesti järkevä ratkaisu. Vesi-ilmalämpöpumppu sopii myös suurempien asuintalojen lämmönlähteeksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti