Neronleimaus kävi vuokralaiselle kalliiksi

Vuokralaisen saama idea asentaa suihku kylpyhuoneen seinään, jossa oli tulpattu vesiputki, aiheutti seitsemään asuntoon vesivahinkoja. Humalassa ollut nainen kaivoi esille jakoavaimen, väänsi tulpan auki ja sai aikaiseksi kunnon tulvan vesiputouksineen.

Hädissään nainen yritti tukkia vuotoa pyyhkeillä, mutta siitä ei ollut apua ja lopulta hän alkoi lappaa vettä miesystävänsä kanssa kerrostalon porraskäytävään. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi noin 30-vuotiaan naisen törkeästä vahingonteosta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän joutuu maksamaan asunnon omistajalle ja taloyhtiölle noin 25 000 euron korvaukset.

Naisen mukaan vettä tuli varttitunnin verran ja lattialla sitä oli muutaman sentin kerros. Vettä valui koko ajan myös rappukäytävään, jonne syntyi vesiputous. Vettä valui nelikerroksiseen heinolalaiseen taloon arviolta jopa 2 000 litraa.

Huoltomies oli paikalla noin 20 minuutissa vesivahingon alkamisesta ja katkaisi vedentulon. Palokunta tuli imemään vesiä. Vahinkojen suuruus jäi noin 25 000 euroon. Summasta taloyhtiön vahingot olivat 20 500 euroa ja vuokra-asunnon omistajan asuntoa koskevat vahingot noin 4 500 euroa. Nainen tuomittiin syyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.11.2021

Taloyhtiön on vaikea puuttua häiritsevään elämään – hallintaanottoa pidetään hankalana

Asunto-osakeyhtiöllä on oikeus ottaa osakkeenomistajan hallinnassa oleva huoneisto haltuunsa laissa määritellyin edellytyksin enintään kolmen vuoden ajaksi. Isännöintiliitto kertoo tiedotteessaan, että hallintaanottoa ei juuri käytetä, koska siinä on taloyhtiölle monia haasteita. Se on prosessina hidas eikä sitä voi tehdä kevyin perustein.

30.3.2022

Putkiremontti tulossa –kylpyhuoneista ei tarvitse tehdä identtisiä

Omataloyhtio.fi: Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat usein varsin kompakteja, mutta toisinaan niitä laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla niukkoihinkin neliöihin voidaan remontoida toimiva kokonaisuus. Taloyhtiön kannattaa satsata huolelliseen suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu sekä käytännöllisyys.

10.1.2022

Suunnitteletko remonttia? Muista pyytää lupa taloyhtiöltä!

Kun kotona aloittaa remontin tai tekee pieniä muutostöitä, siitä kannattaa ilmoittaa taloyhtiölle. Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkaman mukaan nyrkkisääntö on se, että aina kun työ voi vaikuttaa taloyhtiön rakenteisiin tai muiden huoneistojen käyttämiseen, siitä tulee ilmoittaa. Esimerkiksi lattiamateriaalien vaihtaminen muovista parkettiin voi vaikuttaa alakerran huoneistoon kuuluviin ääniin.

Suomen Kiinteistölehti

25.5.2022

Suomen Kiinteistölehden levikki kasvaa

Suomen Kiinteistölehden levikki kasvaa. Tuoreen levikintarkastuksen mukaan Kiinteistölehden numerokohtainen levikki viime vuonna oli 32 304 kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen oli 2,3 %.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti