vesivahinko

Uusimmat artikkelit

21.9.2022

Näin estät vuotovahingot kesämökillä

Talvella tyhjillään olevalla kesämökillä voi sattua putkirikko putkien jäätyessä. Vedet tulisikin katkaista ja peruslämpö jättää päälle mökkiä talviteloille laittaessa. Jos putket silti jäätyvät, niitä ei saa sulattaa itse.

27.1.2022

Joka toisessa eurooppalaisessa kiinteistössä sattuu vesivuoto kuukausittain

Suomessa keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa on 93 litraa kerrostaloasunnon tai rivitalon asukasta kohden, kun vesi laskutetaan kulutuksen perusteella. Keskimääräinen asuinpinta-ala henkilöä kohden Suomessa on 40 m2, jolloin tyypillinen vedenkulutus on 2,3 litraa/m2 vuorokaudessa. Euroopassa keskimääräinen vedenkulutus vuorokaudessa on 143 litraa henkilöä kohden, ja asuinpinta-alan ollessa 43 m2 tyypillinen kulutus on 3,3 litraa/m2 vuorokaudessa.

15.10.2021

Vuotovahinkoja sattuu eniten omakotitaloissa – kustannus keskimäärin yli 8 000 euroa

Putkien ja laitteiden vuotovahingot ovat vuodesta toiseen yleinen kodin harmi, kertoo rakentaja.fi-sivusto. Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan vuotovahingoista jopa 55 prosenttia sattuu omakotitaloissa ja lähes 70 prosenttia 1980-luvulla tai sitä aiemmin rakennetuissa taloissa. Omakotitalon vuotovahingosta aiheutuu keskimäärin 8 300 euron kustannus, mutta suurimmillaan se voi nousta jopa yli 100 000 euroon.

23.8.2021

Neronleimaus kävi vuokralaiselle kalliiksi

Vuokralaisen saama idea asentaa suihku kylpyhuoneen seinään, jossa oli tulpattu vesiputki, aiheutti seitsemään asuntoon vesivahinkoja. Humalassa ollut nainen kaivoi esille jakoavaimen, väänsi tulpan auki ja sai aikaiseksi kunnon tulvan vesiputouksineen. Hädissään nainen yritti tukkia vuotoa pyyhkeillä, mutta siitä ei ollut apua ja lopulta hän alkoi lappaa vettä miesystävänsä kanssa kerrostalon porraskäytävään.

7.6.2021

Kissa aiheutti mittavan vesivahingon

Vedestä pitävä ja seuralliseksi tunnettu Maine Coon-rotukissa aiheutti kalliin vesivahingon hämeenlinnalaisessa kerrostalossa. Kissa sai suljettua tiskialtaan tulpan ja aukaistua hanan ja vesi alkoi tulvia keittiöön. Taloyhtiö vaati vahingonkorvauksia kissan omistajalta.

30.9.2020

Tukkeutunut lattiakaivo voi aiheuttaa vesivahingon

Kylpyhuone laitteineen ja kalusteineen on riskialtis vesivahingoille. Kosteus- ja homeongelmat saavat usein alkunsa juuri kylpyhuoneesta, kirjoittaa Iltalehti (30.9.2020). Yksi kylpyhuoneen mahdollisista vesivahingon aiheuttajista on lattiakaivo.

12.5.2020

Muistiystävällinen taloyhtiö on turvallinen kaikille

Noin joka kolmas 85 vuotta täyttäneistä sairastaa jonkin asteista muistisairautta. Muistisairauteen voi sairastua jo työiässä. Asuinympäristön turvallisuuteen voidaan vaikuttaa monilla keinoilla, joista hyötyvät kaikki asukkaat, kirjoittaa Rannikkoseutu (12.5.2020).

6.9.2018

Vesivahinko voi keskeyttää vuokratulojen maksun

Asuntosijoittamisen suosion kasvu näkyy myös vakuutusyhtiöissä. Yhä useampi vuokranantaja on kiinnostunut vakuutusturvasta vuokratulojen keskeytymisen, asunnon sisustuksille sattuvien vahinkojen ja riita-asioista aiheutuvien oikeudenkäyntikulujen varalle. – Asuntosijoittajilta saamamme palautteen perusteella toimme uuden vakuutuksen, joka korvaa vuokra-asunnon omistajalle esinevahinkojen lisäksi myös vuokratulon keskeytymisen ja riitatilanteissa oikeudenkäyntikuluja, kertoo LähiTapiolan uusista turvallisuuden palveluista vastaava johtaja Anu Koskenvuo.

30.8.2018

Jo viisivuotias tiskikone on vesivahinkoriski

Noin joka kolmas kotien vesivahingoista Suomessa saa alkunsa kodinkoneista ja näistä noin 90 prosenttia astianpesukoneesta. Viisi vuotta vanha astianpesukone ei kuulosta vielä kovin vanhalta, mutta jo siinä vaiheessa sen poistoletku on huomattava riski vuotovahingolle. Kun astianpesukone alkaa lähetä iältään kymmentä vuotta, on korkea aika harkita uuden koneen hankkimista.

14.8.2018

Mitä tehdä vesivahingon sattuessa? Tärkeintä on toimia nopeasti

Mitä pitäisi tehdä, jos kotiin palatessa lattialla on vettä? Jos pesukone vuotaa, tulee se sammuttaa ja vedentulo katkaista. LähiTapiolan asiantuntija antaa neuvot siihen, kuinka toimia vesivahingon satuttua.

14.5.2018

Huolimattomuus putkiston asennustöissä aiheuttanut vesivahinkoja Järvenpäässä

Uuden Just-keskuksen vesivahinkojen taustalla on rakentamisen aikaiset asennusvirheet putkistossa, kirjoittaa Yle. Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen Justin osa vastaanottohuoneista on jouduttu sulkemaan viime viikkoisen vesivahingon takia. Kyseessä on jo toinen viime vuoden tammikuussa avatun rakennuksen putkirikko.

22.2.2018

Vesivahingot veivät hallitukseen

Kasaantunut korjausvelka ja omassa kodissa sattuneet vesivahingot herättivät Harri Anderssonin lähtemään mukaan hallitustyöhön. Kun ottaa asioista selvää niin maallikkokin pärjää, kannustaa Andersson. Miten tulit lähteneeksi mukaan taloyhtiön hallitukseen?