Näkövammaiset toivovat Ruotsissa nopeaa lumenluontia

Vaaralliset paikat on talvella puhdistettava nopeasti ja ainakin merkittävä selkeästi puomein, sanovat Ruotsin näkövammaiset.

Näkövammaiset pysyttelevät talvisin paljon kotona välttääkseen kaupungilla liikkumisen riskejä , kertoo Fastighetstidningen. Näkövammaisten Keskusliiton (Synskadades Riksförbund) edustaja Jimmy Pettersson kehottaa lehden tuoreimmassa numerossa kaikkia kiinteistönomistajia, joilla on vastuullaan yleisiä kulkuväyliä, puhdistamaan lumet nopeasti ja tehokkaasti.

Synskadades Förbundin tekemän tutkimuksen mukaan kolmasosa sen jäsenistä tuntee olonsa vuodenajasta riippumatta niin turvattomaksi, että he liikkuvat kaupunkimiljöössä harvoin tai ei lainkaan.

Aurausvallit ovat sinänsä hyväksikin, niitä voi käyttää tunnusteluun ulkona liikkuessa. Mutta niihin tulee tehdä aukot kohtiin, joissa mennään pihalle, kadulle tai muuten vallin toiselle puolen. Jos puhdistus kuitenkin viivästyy, on siitä varoitettava selkeästi puomeilla. Seinää vasten nojaava käsinkirjoitettu kyltti ei riitä, sanoo Jimmy Pettersson Fastighetstidningenissä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

pesutupa

19.10.2023

Energiatehokkuutta pyykkitupaan

Helsinkiläisen As Oy Kiholinnan pesutupa uusittiin ajanmukaisemmaksi. Seinät ja katto maalattiin ja vanhan pesukoneen rinnalle hankittiin kaksi uutta pesukonetta ja kuivausrumpu. Nyt mahdollisimman moni asukas voi käyttää pyykkitupaa silloin, kun heille sopii.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti