Naapuriapu nosteessa

Huoli toisten ihmisten hädästä on noussut pintaan koronatilanteessa. Sosiaalisessa mediassa on useita ryhmiä, joissa tarjotaan esimerkiksi kauppa-apua, kirjoittaa Aamulehti (16.3.2020).

Myös taloyhtiöiden ilmoitustauluille on ilmestynyt viestejä, joissa tarjoudutaan tekemään ostokset iäkkään asukkaan puolesta tai hoitamaan lapsia, jotta vanhempi voi käydä töissä.

Tampereen seurakunnissakin pohditaan, millaista apua seurakunnat voisivat tarjota koronaviruksen aiheuttamassa kriisissä. Viestintäjohtaja Sami Kallioinen kertoo Aamulehdelle, että seurakunnan työntekijöiltä on vapautunut paljon työaikaa, kun esimerkiksi yhteisöruokailut ja vapaaehtoistoimintaa on jouduttu keskeyttämään koronarajoitusten vuoksi.

Tampereen seurakuntien kehittämistyön asiantuntija ja tiedottaja Eva Wäljas sanoo, että läsnäoloa on fyysisten kontaktien vähetessä haettu virtuaalisesti, esimerkiksi messuja on striimattu viikonlopun aikana sekä lähetetty Facebook-liveä. Wäljas muistuttaa, että ikäihmisten lisäksi myös yksinyrittäjät ovat tällä hetkellä kovilla, ja kirkko onkin tällä viikolla yhteydessä yrittäjäjärjestöihin pohtiakseen, mitä yksinyrittäjien eteen voisi tehdä.

Naapuriapu pähkinänkuoressa

  • Naapuriavussa on kyse korvauksetta toisen henkilön esimerkiksi sukulaisen, ystävän tai naapurin hyväksi tehtävästä satunnaisesta työstä.
  • Verotuskäytännössä vähäisten naapuriaputyyppisten työsuoritusten vaihtaminen keskenään on verovapaata.
  • Myös erityistä ammattitaitoa omaava henkilö voi tehdä kyseisenlaisia työsuorituksia lähipiirissään, kun hän tekee työn ilman korvausta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

syystalkoissa

18.8.2023

Syksy sopii hyvin uusien kasvien istutuksiin pihalle

Hyvä kasvu- ja istutuskausi jatkuu monin paikoin Suomea lokakuulle asti. Monet syksyllä istutetut kasvit ilahduttavat ensi keväänä, kun kasvit ovat ehtineet juurtua hyvin syksyn kosteassa ja lämpimässä maassa.

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti