Muista kotivakuutus muuton yhteydessä

kotivakuutus muutto

Elokuu on yleisin muuttokuukausi koulujen lukukauden alkaessa. Muutossa voi sattua ja tapahtua, ja siksi kotivakuutuksen on tärkeää olla voimassa myös muuton aikana, muistuttaa vakuutusyhtiö Fennia.

Kotivakuutus on Finanssialan vuonna 2022 julkaiseman vakuutustutkimuksen mukaan suomalaisten suosituin vapaaehtoinen vakuutus. Silti vuonna 2022 yli 10 prosentilta vastaajista puuttui voimassa oleva kotivakuutus, opiskelijoilta yli viidennekseltä.

Muuttaessa kotivakuutus on voimassa sekä vanhassa että uudessa kodissa, mikäli ne molemmat ovat vakuutuksenhaltijan hallussa. Kotivakuutuksen siirtymisestä uuteen osoitteeseen tulee kuitenkin ilmoittaa vakuutusyhtiölle.

– Vanhan kodin kotivakuutus kannattaa irtisanoa vasta sitten, kun muutto on tehty. Uuteen kotiin kotivakuutus kannattaa hankkia jo ennen muuttoa, jos asuntoa esimerkiksi remontoi ennen muuttamista. Muussa tapauksessa kotivakuutuksen voi siirtää uuteen asuntoon muuttopäivänä, Fennian ajoneuvo- ja omaisuusvakuutuspalveluiden johtaja Mikko Pöyhönen sanoo.

Rikkoutuneet tavarat yleisimpiä vahinkoja

Muuton aikana kotivakuutus kattaa niin asunnon kuin muutettavat tavaratkin. Muutoissa yleisimpiä vahinkoja ovat särkymiset ja rikkoutumiset. Huolellisella pakkauksella ja varovaisuudella vältyttäisiin monilta vahingoilta.

– Muuttoon kannattaa varata riittävästi aikaa, jotta kalusteet ja muu omaisuus voidaan pakata ja siirtää rauhassa ja huolellisesti. Monissa muutoissa juuri kiire aiheuttaa välillisesti vahinkoja, kun omaisuutta ei ole ehditty suojata riittävän huolellisesti tai painavien esineiden kantamisessa ja pakkaamisessa pidetään kiirettä, Pöyhönen kertoo.

Pöyhösen mukaan myös muuttolaatikoiden rikkoutumiset aiheuttavat vahinkoja. Etenkin pahviset muuttolaatikot voivat hajota pohjasta, jos niihin on lastattu paljon tavaraa tai pohjaa ei ole kiinnitetty oikein. Muuttolaatikoiden laatuun kannattaakin panostaa ja esimerkiksi vuokrata muuttoon tarkoitettuja kestäviä laatikoita.

Vinkit muuttajalle:

  • Tee osoitteenmuutos hyvissä ajoin Digi- ja väestötietovirastoon sekä Postiin. Muista, ettei kotivakuutus siirry automaattisesti uuteen asuntoon, vaan osoitteenmuutoksesta on ilmoitettava erikseen vakuutusyhtiölle.
  • Varaa riittävästi aikaa muuton tekemiseen. Kiire lisää vahinkojen mahdollisuutta.
  • Muutossa kannattaa olla mahdollisuuksien mukaan useita apukäsiä, jotta esimerkiksi painavien huonekalujen muuttaminen sujuu ongelmitta. Harkitse erilaisia muuttopalveluita, mikäli olet epävarma.
  • Pakkaa muutettavat tavarat huolellisesti, jotta ne eivät rikkoudu muutossa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokranantajan vakuutus

2.11.2022

Vuokranantajan syytä perehtyä vakuutusturvaan

Vuokralaiselta vaadittava kotivakuutus ei aina riitä kattamaan kaikkia vuokranantajan riskejä. Siksi vuokranantajan kannattaa ottaa itselleen vakuutus tuomaan lisäturvaa. Vakuutus on hyvä valita oma sijoitusstrategia mielessä pitäen.

19.6.2023

Asunto kesän tyhjänä? Ennakoi ja vältä ikävät yllätykset

Asunto jää usein kesällä tyhjäksi pitkiksi ajoiksi kerrallaan, kun asukkaat lähtevät pitkälle lomamatkalle tai mökille. Sekä omistusasujien että vuokralla asuvien täytyy pitää huolta asunnosta myös poissaolon aikana, minkä takia muutama asia kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Tilaajille

huomio vintille

28.11.2022

Paloturvallisuudessa huomio vintille

Rakennuksen päästä päähän ulottuva ullakkotila on vanhojen rivitalojen tyypillinen paloturvallisuusongelma. Huoneistossa syttyneen tulipalon savut nousevat ullakolle ja sytyttävät sen ja koko rakennuksen. Ullakkopalojen riskiä voi pienentää estämällä huoneistopaloja.

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti