Moody’s varoittaa Suomea asuntokuplasta

Moody’s arvioi pohjoismaisessa pankkiraportissaan, että matalat korot puskevat asuntojen hintoja ylöspäin. Ilmiö koskee Pohjoismaissa myös Helsinkiä. Sen mukaan asuntojen hintojen nousuun liittyvät riskit kasvavat, kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan Moody’sin pankkiasiantuntija Jean-Francois Tremblay lähtee siitä, että pitkään jatkunut asuntojen hinnannousu voi katketa korjausliikkeeseen: asuntojen hinnat voivat pudota.

”Tremblay huomauttaa, että asuntokuplan puhkeaminen heikentäisi pankkien toimintaympäristöä. Moody’s arvioi kuitenkin, että suomalaispankkien järjestämättömät luotot pysyvät toistaiseksi hallittavilla tasoilla”, todetaan Kauppalehden artikkelissa.

Lue koko juttu Kauppalehdestä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

eu-direktiivi

7.3.2023

Kiinteistöliitto varoittaa: EU-direktiivi toisi turhia korjauksia

EU-parlamentti äänestää maaliskuun puolivälissä uudistuksesta, joka toteutuessaan ajaisi noin puolet suomalaisista kerrostaloista ja omakotitaloista mittaviin korjauksiin kymmenen vuoden kuluessa. Tämä aiheuttaisi kotitalouksille haasteita ja tulisi kalliiksi.

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

kiinteistövero

22.8.2023

Tutkimus: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti erityisesti omistusasujilla, kertoo tuore tutkimus. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu, ja myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti