Mobiilisovellus asuinkerrostalon yhteistilojen esteettömyyden itsearviointiin julkaistu

ARA on tuottanut Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn ja Kiinteistöliiton kanssa yhteis­työssä mobiili­sovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itse­arviointiin.

Sovelluksella talon isännöitsijä, hallitus, osakkaat ja asukkaat voivat arvioida itse ulko­alueiden ja yhteisten sisätilojen esteettömyyttä. Sovelluksen käyttäjä, eli arvioija, voi jakaa tekemäänsä esteettömyys­arviointia sovelluksen kautta muiden asukkaiden kanssa, ja he kaikki voivat osallistua arviointiin myös yhtäaikaisesti. Arvioijat vastaavat arviointikysymyksiin, vertaavat havaintojaan, tallentavat mittaustuloksia, ottavat valokuvia ja kirjoittavat kommentteja. Mittaustuloksen kirjaamisessa voidaan hyödyntää myös mobiililaitteen sisäisiä mittaus­antureita, kuten valovoimamittari ja kaltevuusmittari. Sovelluksen käyttäminen on ilmaista, mutta käyttäjäksi täytyy rekisteröityä. Se tapahtuu arviointikohteen lisäämisen yhteydessä joko suoraan sovelluksesta tai palvelun verkkosivulta: www.itsearviointi.fi/

Mobiilisovelluksen etuna on, että se ei edellytä jatkuvaa Internet-yhteyttä arvioinnin aikana, joten arviointia voi jatkaa myös tieto­liikenne­yhteyden katvealueella. Kaikki arviointitulokset ja kohteesta otetut valokuvat tallentuvat ensin mobiililaitteelle, josta ne tallennetaan pilveen, kun internetyhteys on käytettävissä. Arviointiraportti tuotetaan pilvipalveluun tallennetuista tiedoista ja se on hyvänä apuna taloyhtiön esteettömyys­parannuksille ja soveltuu myös liitteeksi ARA-esteettömyysavustusta haettaessa. Sovellus on saatavissa Android-laitteille ja verkkoversiona. iOS-versio (iPhone/iPad) julkaistaan kevään aikana.

Sovelluksen tavoitteena on:

  • tuottaa tietoa asuinkerrostalojen esteettömyydestä,
  • lisätä esteettömyydestä ja ikääntyvien asumisoloista käytävää keskustelua,
  • herättää tarve ammattilaisen tekemään asuinkerrostaloyhtiön esteettömyyskartoitukseen,
  • toimia herätteenä asuinkerrostalon esteettömyysparannuksille ja
  • edistää esteettömyyden toteutumista asuinkerrostaloyhtiöissä.

Sovelluksessa on hyödynnetty Invalidiliiton ESKEH-menetelmää, jonka sisältöä on rajattu kiinteistön esteettömyyden itsearviointi­kortin (KIPI-kortti) mukaisesti.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Eventizer Oy, jolla on kokemusta sekä ESKEH-menetelmästä että rakennusalan tarkastus­sovelluksista. Esteettömyyden itsearviointisovellus perustuu yhtiön Provepad-palveluun (www.provepad.fi), jolla voidaan tuottaa helppokäyttöisiä mobiileja tarkastus­sovelluksia eri toimialoille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

15.9.2023

Poistoilmalämpöpumppua voi hyödyntää asunto-osakeyhtiössäkin

PILP on lämpöpumppu, joka ottaa koneellisen poistoilmanvaihdon mukana kulkeutuvasta lämpöenergiasta lämpöä talteen ja siirtää lämmön sen hetkisen tarpeen mukaan lämpimään käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään.

energiansäästö

20.9.2023

Kuukauden kasvo: Arjen energiateot on hyvä ottaa tavaksi

Motivan johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski suosittelee taloyhtiöille energiatarkastusta. Sen avulla voi selvittää kiinteistön energiatehokkuuden. Myös yhtiön asukkaat pystyvät pienentämään taloyhtiön energiankulutusta arjen säästötoimilla.

yhteistilojen esteettömyys

12.5.2023

Osakkaat voivat parantaa yhteistilojen esteettömyyttä

Osakkaat saavat vastedes tehdä esteettömyyttä parantavia muutostöitä myös taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Taloyhtiön kannattaa suhtautua muutostöihin myönteisesti, sillä esteettömyys hyödyttää kaikkia kiinteistön käyttäjiä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti