Mitä tarvitaan nopeaan putkiremonttiin?

Fira palvelut toteutti Helsingin Roihuvuoressa putkiremontin kahdessa viikossa. Mitä tähän vaaditaan taloyhtiöltä?

Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut toteutti Suomen nopeimman putkiremontin saneeraamalla Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevan kiinteistön kahdessa viikossa. Etukäteen hyvin suunniteltu remontti onnistui, kun remontin lähtökohdat on mietitty kokonaan uusiksi. Hankemalli on totutusta poikkeava ja suunnittelu sekä asukkaat on otettu remontin keskiöön.

Ihan kaikissa tilanteissa ja kohteissa kahden viikon putkiremontti ei onnistu. Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen neuvoo, mitä nopeaan putkiremonttiin tarvitaan.

Suunnittele remontti nopeaksi alusta alkaen

– Putkiremonttia ei ole mahdollista toteuttaa lyhyellä asumishaitalla, jos sitä ei alusta asti ole suunniteltu niin tehtäväksi. On siis tärkeää ottaa jo hankesuunnitteluvaiheessa mukaan kumppani, joka suunnittelee projektin tämä mielessä. Kahden viikon putkiremontti ei ole toteutusvaiheessa päätettävä toimintatapa. Nopea toteutus tarkoittaa tavallista tarkempaa suunnittelua.

Varmista, että kiinteistö sopii nopeaan projektiin

– Kaikkiin kiinteistöihin ei putkiremonttia pystytä vielä kahdessa viikossa tekemään. Esimerkiksi vanhat kiviset jugend-talot voivat olla aikaa vieviä remontoitavia. Myös hyvin suuret taloyhtiöt ovat haasteellisia, koska nopeassa remontissa töitä tehdään myöhään iltaan ja äänet kantautuvat helposti naapurirappuihin. Totutuista kolmen kuukauden asumishaitoista on kuitenkin varaa tiivistää.

Ota osakkaat mukaan suunnitteluun

– Putkiremontti kannattaa aina toteuttaa ensisijaisesti osakkaiden toiveet huomioiden. Sen takia osakkaat kannattaakin ottaa putkiremontin valmisteluun mukaan mahdollisimman ajoissa. Esimerkiksi Fira Ketterä -putkiremontissa osakkaille järjestetään työpajoja, joissa eri ryhmätyömenetelmillä asukkaat ottivat kantaa remontin laajuuteen laatuun ja kertoivat toiveistaan. Oleellista oli, että kaikkien mielipide saatiin tasapuolisesti kuuluviin

Luo yhteiset intressit

– Ketterä putkiremontti vaatii myös kumppanien välistä luottamusta ja jaettuja intressejä. Satumaanpolun putkiremontissa pääurakoitsija, suunnittelija, putki- ja sähköurakoitsijat sekä asunto-osakeyhtiö vastasivat yhdessä koko remontista. Osapuolet jakavat niin riskit kuin voitotkin, joten kaikki työskentelivät ketterästi kokonaisuuden onnistumisen puolesta. Samalla vähennettiin paperityötä ja oman selustan turvaamista, kun kaikki osapuolet olivat samassa veneessä.

Panosta viestintään, jotta kaikki tietävät mitä ollaan tekemässä

– Kauhukuvissa putkiremontin etenemisestä eivät ole kärryillä asukkaat eikä tekijät. Viestintään panostamalla säästytään monelta mutkalta ja mielipahalta. Fira Palveluiden projekteissa asukkaat pääsevät suunnittelemaan omat kylpyhuoneensa yhdessä palveluinsinöörin kanssa, jolloin he ovat tietoisia kaikesta mitä tulee tapahtumaan. Ketterässä putkiremontissa myös tekijät suunnittelevat koko projektin yhdessä, jolloin tiedonvaihto eri aliurakoitsijoiden välillä on helppoa.

Fira Palvelut Oy

Fira Palvelut Oy on putkiremontteihin erikoistunut kasvuyritys, joka tuo palvelunäkökulman putkiremontteihin ja korjausrakentamiseen. Fira Palvelujen mukaan taloyhtiöillä ja asukkailla on oikeus vaatia parempia putkiremontteja ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja. Sen sijaan, että putkiremontti uhkaisi naapurisopua, voidaan se myös toteuttaa kunkin kotia kunnioittaen ja asukkaiden mielenrauhaa vaalien. Fira Palvelut on saavuttanut korkean, Suomen Asiakastiedon myöntämän Rating Alfa -luokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on yksi osoitus siitä, että Fira Palvelut on luotettava kumppani. Fira Palvelut Oy kuuluu Fira-konserniin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yrityslaina

30.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Parhaat vinkit ja vaihtoehdot yrityslainan hakemiseen

Joskus yritys tulee tilanteeseen, jossa laina on paras vaihtoehto. Aihe voi tuntua vieraalta ja jopa hieman pelottavalta. Tässä artikkelissa on tietoa yrityslainan hakemisesta ja hyviä vinkkejä ja vaihtoehtoja yrityksille, jotka harkitsevat yrityslainan ottamista.

Halvinlaina.fi

osakkaan piha

31.7.2023

Mitä omalla pihalla saa tehdä?

Jos osakas haluaa tehdä pihallaan muutostöitä, hänen täytyy selvittää, onko piha hänen vai yhtiön hallinnassa. Yhtiön hallinnassa olevalla pihalla ei saa tehdä muutostöitä, eikä osakkaan hallinnassa olevalla pihallakaan saa tehdä mitä tahansa.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Matias Mäkynen / SDP

SDP:n Matias Mäkysen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti