Marraskuun Kiinteistölehti kertoo aurinkoenergiasta ja remonttien suunnittelusta

Aurinko antaa energiaa Suomessakin jo monelle taloyhtiölle. Kerromme esimerkit Lappeenrannasta, Tampereelta ja Helsingin Suurmetsästä. Joskus energiaa riittäisi jopa verkkoon myytäväksi, kunhan verotuskysymykset selviäisivät.

Pian postiluukustasi putoavassa Suomen Kiinteistölehden marraskuun numerossa kerrotaan useassa artikkelissa, miten auringon voimalla voi jo tehdä muutakin, kuin keittää yhtiökokouksen kahvit. Tamperelaistalo sai jopa EU-avustusta energiansäästöhankkeilleen.

Energiatodistus tulee vuodenvaihteessa myös autotalleille ja suojelluille rakennuksille. Suuria mullistuksia taloyhtiöiden elämään tämä tuskin aiheuttaa, rauhoittaa Risto Pesonen artikkelissaan.

Korjaushankkeet ja niiden rahoitus askarruttavat taloyhtiöitä. Kiinteistölehden ja Kiinteistöliiton jo perinteisessä Korjausrakentamisbarometrissa kertoo Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero taloyhtiöiden meneillään olevista ja lähitulevaisuudessa häämöttävistä remonteista. Myös niiden rahoituskeinoja on kartoitettu. Ja jos lainaa tarvitaan, löytyy marraskuun numerosta Seppo Rekosen laatima vertailu pankeittain sekä taloyhtiölainalle että sijoitusasuntolainalle.

Vastuunjakotaulukko 2017 on ilmestynyt, ja siitä kertoo Annika Jaatisen artikkeli. Taulukon mukaan menee vastuunjako taloyhtiössä oikein, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan päälakimies Mia Pujals artikkelissa.

Valokuvakisan ”Ihmiset ja asuminen” mitalistit ja heidän ottamansa kuvat julkistetaan nekin marraskuun Kiinteistölehdessä.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti