Lukitusturvallisuus

Avaimet ja lukot muodostavat lukitusjärjestelmän, joka on taloyhtiön vastuulla. Taloyhtiön tulee huoltaa lukitusjärjestelmää säännöllisesti ja pitää huolta, että sen lukitusjärjestelmä on riittävän moderni ja mahdollisimman turvallinen.

Remontit ja huoltoyhtiön pääsy taloon huomioitava

Remonttien aikana lukitusturvallisuuteen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Urakan ajaksi kannattaa taloyhtiön puolesta määritellä lukituksesta vastaava henkilö, joka pitää kirjaa siitä, mitä avaimia on luovutettu millekin toimijalle ja huolehtii avainten palauttamisesta urakan päättyessä.

Toimivalla lukituksella taloyhtiö vähentää murtojen riskiä, mutta turvaa myös huoltoyhtiön ja pelastusviranomaisten pääsyn taloon tarvittaessa. Kun esimerkiksi nettiyhteys katkeaa, olisi taloyhtiön avainten syytä olla helposti saatavilla teleoperaattoria varten. Tätä varten on luotu standardeja avainten säilyttämiseen, kuten KTL1 (Kiinteistön teletilojen lukitus) -lukitusjärjestelmä.

Asukkaan vastuulla huolehtia ovien lukitsemisesta ja avaimista

Kun lukitusjärjestelmä on kunnossa, vastuu siirtyy asukkaalle. Asukkaan tehtävänä on muistaa lukita ovet, säilyttää avaimia huolellisesti ja lainata avaimiaan vain luotettaville tahoille. Avaimen kadotessa asiasta kannattaa ilmoittaa isännöitsijälle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunaremontti

6.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön ikkunaremontista on hyvä tietää

Ikkunaremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Se tuo taloyhtiölle asumismukavuutta sekä usein myös rahallista säästöä arvon nousun ja lämmityskulujen laskun myötä. Miten remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

Jukka Moilanen

9.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Jukka Moilanen hakeutui saumausalalle perheen innoittamana

Jukka Moilasen koko perhe on saumausalalla, ja alaa vaihtaessaan Jukkakin päätyi Saumalaaksoon. Hän aloitti heti harjoittelun jälkeen projektipäällikkönä ja on pitänyt työssään erityisesti siitä, että voi aikatauluttaa itse oman työnsä.

Saumalaakso

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti