Loppu parveketupakoinnille VVO:n uusissa vuokrakohteissa

VVO-konserni on päättänyt kieltää parveketupakoinnin kaikissa uusissa ja peruskorjattavissa kohteissaan. Ensimmäiset kohteet, joissa sääntö astuu voimaan, valmistuvat vuoden 2017 helmikuussa Tuusulassa ja Helsingissä. Kiellon jälkeen tupakointi on kohteissa sallittu ainoastaan tarkoitusta varten osoitetuissa paikoissa. Kielto perustuu uuden tupakkalain taloyhtiöitä koskevaan osuuteen.

Elokuussa voimaan astunut uusi tupakkalaki mahdollistaa sen, että taloyhtiöt voivat hakea kunnalta tupakointikieltoa parvekkeille ja muille ulkoalueille. Kiellon määräämiseen riittää savun kulkeutuminen, terveyshaittaa ei tarvitse osoittaa.

VVO-konsernin asiakkuusjohtaja Juha Heino kertoo tiedotteessa, että päätöksellä on haluttu varmistaa asumismukavuus vuokra-asunnoissa estämällä tupakansavun kulkeutuminen parvekkeilta naapuriin.

Linkki lähteeseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lopputarkastus

1.8.2023

Lopputarkastus turvaa vuokrasuhteen molempia osapuolia

Vuokrasuhteen päättyessä kannattaa tehdä lopputarkastus, jossa ovat läsnä sekä vuokralainen että vuokranantaja, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Näin voidaan arvioida, onko asunto hyvässä kunnossa ja välttää riitaisuudet.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti