Linjasaneerauksia nopeuttava korjauskonsepti laajeni julkisivuihin ja lisärakentamiseen

Seitsemän suomalaisen rakennusalan yrityksen vuonna 2014 yhdessä kehittämä Flowall-linjasaneerausmalli on laajentunut kattamaan koko kerrostalokorjaamisen kentän putkiremonteista julkisivuremontteihin ja lisäkerroksiin sekä hissien jälkiasennuksiin.

Kiinteistön arvon kasvattamiseen tähtäävä Flowsolution-malli pyrkii tuomaan korjausrakentamiseen nopeutta ja laatua teollista esivalmistusta hyödyntämällä sekä ohjaamaan hankkeet hallitusti tavoitteisiin hyvin johdetulla toimintamallilla.

Flowsolutionin muodostava yritysryhmä on toteuttanut lukuisia modulaarisia korjausrakentamisen hankkeita, joiden nopeutta ja sujuvuutta on seurattu myös tutkimuksin. Ryhmä kehitti yhdessä 10 % tavanomaisia tapoja nopeamman tavan tehdä linjasaneerauksia vastauksena erityisesti Suomen 60-70 -lukujen kerrostalokannan massiiviseen putkiremonttitarpeeseen.

Nyt yhteistyö on laajentunut kerrostalojen julkisivukorjauksiin sekä kiinteistön arvoa kasvattavaan lisärakentamiseen, kuten lisäkerroksiin ja hisseihin. Flowsolution-ryhmän muodostavat Uponor, Sto, Haaslahti, Consti, Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit, Sweco ja Puustelli.

Nopean putkiremontin haastaja

Teollisiin esivalmisteisiin perustuvat menetelmät tarjoavat kustannustehokkaan ja nopean tavan toteuttaa korjauksia.

– Emme keskity lyhentämään pelkästään remontin kestoa tai laskemaan hintaa, vaan haemme kaikki tavoitteet parhaiten täyttävän kokonaisratkaisun. Mallissa määritetään ja toteutetaan kiinteistölle sopivimmat toimenpiteet yhteistyössä asiakkaan kanssa, kehitysjohtaja Juha Salminen Constilta toteaa.

Luottamuksesta lopputuloksen laatuun kertoo myös Flowsolution-hankkeille annettava kolmen vuoden takuu.

– Kehitystyötä on tehty jo vuodesta 2010 asti, joten tätä konseptia on ehditty koestaa kunnolla käytännössä. Ratkaisut ovat luotettaviksi todettuja ja taustalla ovat isot toimijat, idean alullepanija, rakennuttajakonsultti Juuso Hämäläinen Valvontakonsulteista sanoo.

Viimeinen putkiremontti

Moduuliajattelun hyödyntäminen kerrostalokorjaamisessa vaikuttaa kiinteistön ylläpitoon positiivisesti myös pitkällä aikajänteellä.

– Tämä voi olla viimeinen iso putkiremontti, joka talossa pitää tehdä. Teollisesti esivalmistetut ratkaisut perustuvat uudelleen avattavuuteen, jolloin tulevaisuuden remontit ovat halvempia kun rakenteita ei tarvitse rikkoa, Juha Salminen sanoo.

Lisäksi yritysryhmä tarjoaa korjausrakentamisen markkinatilanteessa varteenotettavan tavan löytää hankkeelle laadukkaat tekijät suhteellisen pienellä vaivalla.

– Erilaiset yhteistyömallit muuttavat rakennusalaa, ja palveluntuottajien yhteistyön tiivistyminen tarkoittaa talo- ja kiinteistöyhtiöille paremmin tarpeita palvelevia korjaushankkeita tehokkaammin, nopeammin ja laadukkaammalla lopputuloksella. Koko ketju ensimmäisistä neuvotteluista viimeisen ruuvin asennukseen toimii sujuvasti yhdessä, Juuso Hämäläinen toteaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asunto-osakeyhtiölaki

10.10.2023

Asunto-osakeyhtiöt tarvitsevat edelleen oman lain

Asunto-osakeyhtiölaki on nimenomaan taloyhtiöitä varten säädetty laki. Ennen ensimmäistä asunto-osakeyhtiölakia myös taloyhtiöiden toimintaa ohjasi osakeyhtiölaki. Aikaa myöten kävi kuitenkin selväksi, että taloyhtiöt tarvitsevat oman lainsäädännön.

Tilaajille

projektipankki

30.8.2023

Projektipankki helpottaa rakennusurakan seurantaa

Rakennusurakoiden hallintaan tarkoitetut projektipankit auttavat myös taloyhtiöitä. Ne toimivat tiedonvälityskanavana urakoitsijan ja taloyhtiön välillä ja niistä voi seurata urakan etenemistä. Projektipankkeja tarjoavat monet eri yritykset, ja osalla on palveluita myös taloyhtiöille.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Petri Huru / Perussuomalaiset

Perussuomalaisten Petri Hurun vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

17.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Milloin ja miksi ulkoverhous kannattaa maalauttaa?

Ulkoverhouksen kuntoon ja maalaukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten sääolosuhteet, pohjatyöt ja maalin ominaisuudet. Myös maalausurakan toteuttajalla on merkitystä.

Sorcolor Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti