moduuli

Uusimmat artikkelit

6.3.2020

”Ikea-kerrostalo” nousi Vantaalle

Viisikerroksinen BoKlok-kerrostalo nousi pikavauhdilla harjakorkeuteen Vantaalla. Kerrostalo kuuluu Skanskan ja Ikean kohtuuhintaisen omistusasumisen konseptiin ja on ensimmäinen laatuaan Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat. Tähän asti BoKlok-talot ovat Suomessa olleet pienkerrostaloja.

3.7.2018

CLT-runkoinen puukerrostalo ja kestävä kehitys

CLT (Cross Laminated Timber) sopii erinomaisesti puukerrostalorakentamiseen. Alavus Tilaelementit Oy (ATE) valmistaa CLT-runkoisia rakennuksia, joiden tuotantoprosessi perustuu modulirakentamiseen. Kun prosessiin yhdistetään aukoton laaduntarkkailu, syntyy kestävän kehityksen mukaista rakentamista.

19.6.2017

Linjasaneerauksia nopeuttava korjauskonsepti laajeni julkisivuihin ja lisärakentamiseen

Seitsemän suomalaisen rakennusalan yrityksen vuonna 2014 yhdessä kehittämä Flowall-linjasaneerausmalli on laajentunut kattamaan koko kerrostalokorjaamisen kentän putkiremonteista julkisivuremontteihin ja lisäkerroksiin sekä hissien jälkiasennuksiin. Kiinteistön arvon kasvattamiseen tähtäävä Flowsolution-malli pyrkii tuomaan korjausrakentamiseen nopeutta ja laatua teollista esivalmistusta hyödyntämällä sekä ohjaamaan hankkeet hallitusti tavoitteisiin hyvin johdetulla toimintamallilla. Flowsolutionin muodostava yritysryhmä on toteuttanut lukuisia modulaarisia korjausrakentamisen hankkeita, joiden nopeutta […]

11.4.2017

Sadan tuhannen euron kaksioita pääkaupunkiseudulle

Kempeleläinen Lehto Group lupaa julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan rakentaa pääkaupunkiseudulle sadan tuhannen euron kaksioita, kirjoittaa Tekniikka & Talous. Ehtona on, että yritys saa hyödyntää itse kehittämäänsä moduuliajattelua rakentamisessa. Lehto Group on patentoinut menetelmän, jossa käytetään valmiita keittiö-kylpyhuonemoduuleja, jotka sisältävät myös talotekniset järjestelmät. Moduulit liittyvät toisiinsa, kun ne lasketaan päällekkäin.