Liikuntapääkaupunki Jyväskylässä vietetään pyöräilyviikkoa 5.–13.9.

Tänäkin vuonna pyöräilyviikko johdattaa kulkemaan fillarilla. Koronatilanteen vuoksi viikko siirrettiin toukokuulta syyskuulle ja ohjelmaa on hieman supistettu, mutta edelleen Jyväskylän viikko on Suomen laajin ja monipuolisin. 18. kertaa järjestettävään  pyöräilyviikkoon sisältyy noin 45 tapahtumaa.

Pyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat kaikki keskisuomalaiset sekä yritykset, yhdistykset ja koulut päivien viettämiseen. Pyöräilyviikon suojelijana toimii tällä kertaa Ilmavoimien komentaja Pasi Jokinen.

Kuvasuunnistusta, retkiä, lenkkejä ja oppia

Viikon ohjelmassa on runsaasti lenkkejä ja retkiä sekä asfaltilla että maastossa. Fillarilla ajetaan niin päivällä kuin valojen kanssa pimeällä. Myös retkipyöräilyyn on saatavilla oppia, kun maailmanympäripyöräilijä Taneli Roininen saapuu kertomaan reissustaan ja vetämään yön yli retken.

Suosittu Jyväskylän Kuvasuunnistus haastaa kävelemään tai pyöräilemään sekä etsimään kaupungin nähtävyyskohteita sunnuntaina 6.9. klo 12–16.

Maanantaina 7.9. ohjelma keskittyy fiksuun toimintaan liikenteessä. Klo 16–17 pidetään webinaari uuden tieliikennelain vaikutuksista ja klo 18–19.30 syvennytään kaupunkipyöräilykoulutukseen.

Viikolla on useita valtakunnallisia teemapäiviä, esimerkiksi Pyörällä töihin 8.9., Pyörällä kouluun 9.9., Pyörällä treeneihin 10.9. ja Pyörällä kauppaan 11.9.

Pyöräilyn edistämiseksi työnantajien kannattaa palkita polkevia työntekijöitään, niin paljon hyötyjä fillaroinnista saadaan. Lasten vanhemmat voivat kannustaa pyöräilyyn esimerkiksi vähentämällä tarpeettomia koulukuskauksia. Liikekiinteistöt voivat edesauttaa pyöräilyä investoimalla pyöräparkkeihin.
Pyörällä kulkevia kiitetään tiistaina 8.9. ilmaisella aamiaisella. Aamupala katetaan sataman Suomen Suvi -laivaan.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan pyörämatkojen määrää pyritään lisäämään 30 % vuoteen 2030 mennessä. Jyväskylän kaupungin pyöräilynedistämisohjelmassa tavoitellaan pyöräilyn kulkutapaosuuden kaksinkertaistamista vuoteen 2025 mennessä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asunnottomuuden

11.10.2022

Y-Säätiö varoittaa asunnottomuuden lisääntymisestä

Kustannusten nousu voi lisätä asunnottomuutta, varoittaa Y-Säätiö. Myös sote-uudistus tuo riskejä. Säätiö toivoo, että tulevina vuosina asunnottomuus saataisiin poistettua Suomesta kokonaan.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

vuokra-asuntomarkkina

5.8.2022

Vuokra-asuntomarkkina elpymässä

Vuokra-asuntomarkkinat ovat elpymässä pandemian jälkeen. Vuokrat ovat lähteneet nousuun, vuokra-asuntojen markkinointiajat ovat lyhentyneet ja kysyntä on vahvistunut kesää kohti. Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt samalla tasolla kuin vuonna 2019 ennen pandemiaa.

asuntosijoittamisen

30.9.2022

Vuokranantajabarometri: Asuntosijoittamisen näkymät laskussa

Asuntosijoittamisen näkymät ovat laskussa, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokranantajabarometrista. Hoitokulut ja korot nousevat eikä asuntosijoittaminen enää ole yhtä kannattavaa kuin ennen. Tampereella kuitenkin uskotaan myönteiseen kehitykseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti