Lepaan puutarhanäyttely on jälleen ensi viikolla

Lepaan näyttelyyn on ilmoittautunut noin 180 näytteilleasettajaa, joista 40 on uusia. Hämeessä järjestettävä näyttely kerää näytteilleasettajia lakeuksilta vaaroille ja saapasjalkamaasta Lapin porteille. Näyttely järjestetään Hattulassa HAMK Lepaassa 13.–15. elokuuta.

Tänä vuonna näyttelyssä on perennataimistoja esittelemässä valikoimaansa. Kukkanäyttely on ensi kertaa oleskelualueen muodossa B-hallisssa levittäytyen pihalle. Esillä on Gasan, Huiskulan, Koroisten ja Scheteligin parisataa lajiketta erilaisessa istutuksissa. Alueella voi myös rentoutua riippumatossa, istuskella penkeillä tai nauttia virvokkeita kahvilassa kukkien katselun lomassa.

Uudella opastetulla kierroksella pääsee tutustumaan Lepaan hanke- ja koetoimitaan. Opastettu kierros järjestetään ensimmäisenä näyttelypäivänä torstaina kello 12.00.

 Uutuuksissa mobiilipalveluita, koneita, ledejä…

Uutuudet kuuluvat Lepaalle. Nettisivuilta löydät näytteilleasettajien ilmoittamia uutuuksia – ja loput uutuudet löydät näyttelystä! Uutuuskoneissa on luvassa esimerkiksi automatiikkaa, lakaisukone ilman vettä ja vedettävä lakaisukone. Tutustu myös näytteilleasettajiin ja heidän palveluihinsa.

Vanhat puutarhahanskat pääsevät osaksi ympäristötaideteosta, joka viimeistellään näyttelyn aikaan kävijöiden mukanaan tuomilla vanhoilla puutarhahanskoilla. Tekijä Merili Kubu on paikalla jokaisena näyttelypäivänä.

 Ohjelmalavalla mehiläistietoutta ja uutuuksia

Ohjelmalavalla tapahtuu päivittäin kello 10.30–16.00. Näytteilleasettajien tietoiskuissa selviävät esimerkiksi näyttelyuutuudet sekä se, kuka on uusi laatikonkasauksen SM-mestari. Laatikonkasauskilpailuun saa osallistua kuka tahansa. Mehiläishoitajain liitto puhuu pölyttäjien puolesta ja kertoo pölytyspalveluista.

Uutuuskoneet esitellään Koneparaatissa päivittäin kello 11 ja 15 näyttelyalueen keskellä. Paraatin juontaa Sami Kiema.

Seuraa näyttelyn sivuja myös Facebookissa. Näyttelyllä on jo lähes 1 500 tykkääjää, liity sinäkin mukaan! Heinäkuussa starttasi 24:n luukun näyttelykalenteri, jossa on joka päivä luvassa näyttelyyn liittyvää asiaa.

Näytteilleasettajat, näyttelyalueen kartat, uutuudet ja näyttelyn ohjelman löydät huomenna ilmestyvästä Puutarha&kauppa-lehden julkaisemasta näyttelyoppaasta. Näyttelyopas on jaossa myös näyttelyssä. Tiedot löytyvät myös www.lepaa.fi.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lainakatto

13.10.2022

VATT: Lainakatto vaikeuttaa pienituloisten ensiasunnon ostoa

Lainakaton käyttöönotto vähensi ensiasunnon ostajien määrää pienituloisissa kotitalouksissa, kertoo VATT. Lainakattouudistus onnistui kuitenkin vähentämään kotitalouksien velkaantumista.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

18.10.2022

Danske Bank: Suomalaisnuoret haaveilevat yhä omistusasunnosta

Suomalaisnuorten haave omistusasunnosta ei ole kaatunut vaikeina aikoina, vaan päinvastoin voimistunut. Suurin osa alle 30-vuotiaista aikoo ostaa omistusasunnon tulevaisuudessa. Asunto on nuorille sekä koti että sijoitus.

kiinteistövero

31.10.2022

Kiinteistövero uhkaa nousta historiallisen korkeaksi

Kiinteistövero uhkaa ensi vuonna nousta historiallisen korkeaksi, kun rakennuskustannusindeksin vuosimuutos nousee, varoittaa Rakli. Kiinteistövero on jo nyt kiinteistöjen suurin kustannuserä. Indeksikorotuksen myötä se saattaisi kansalaiset vaikeuksiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti