Lepaan puutarhanäyttely on jälleen ensi viikolla

Lepaan näyttelyyn on ilmoittautunut noin 180 näytteilleasettajaa, joista 40 on uusia. Hämeessä järjestettävä näyttely kerää näytteilleasettajia lakeuksilta vaaroille ja saapasjalkamaasta Lapin porteille. Näyttely järjestetään Hattulassa HAMK Lepaassa 13.–15. elokuuta.

Tänä vuonna näyttelyssä on perennataimistoja esittelemässä valikoimaansa. Kukkanäyttely on ensi kertaa oleskelualueen muodossa B-hallisssa levittäytyen pihalle. Esillä on Gasan, Huiskulan, Koroisten ja Scheteligin parisataa lajiketta erilaisessa istutuksissa. Alueella voi myös rentoutua riippumatossa, istuskella penkeillä tai nauttia virvokkeita kahvilassa kukkien katselun lomassa.

Uudella opastetulla kierroksella pääsee tutustumaan Lepaan hanke- ja koetoimitaan. Opastettu kierros järjestetään ensimmäisenä näyttelypäivänä torstaina kello 12.00.

 Uutuuksissa mobiilipalveluita, koneita, ledejä…

Uutuudet kuuluvat Lepaalle. Nettisivuilta löydät näytteilleasettajien ilmoittamia uutuuksia – ja loput uutuudet löydät näyttelystä! Uutuuskoneissa on luvassa esimerkiksi automatiikkaa, lakaisukone ilman vettä ja vedettävä lakaisukone. Tutustu myös näytteilleasettajiin ja heidän palveluihinsa.

Vanhat puutarhahanskat pääsevät osaksi ympäristötaideteosta, joka viimeistellään näyttelyn aikaan kävijöiden mukanaan tuomilla vanhoilla puutarhahanskoilla. Tekijä Merili Kubu on paikalla jokaisena näyttelypäivänä.

 Ohjelmalavalla mehiläistietoutta ja uutuuksia

Ohjelmalavalla tapahtuu päivittäin kello 10.30–16.00. Näytteilleasettajien tietoiskuissa selviävät esimerkiksi näyttelyuutuudet sekä se, kuka on uusi laatikonkasauksen SM-mestari. Laatikonkasauskilpailuun saa osallistua kuka tahansa. Mehiläishoitajain liitto puhuu pölyttäjien puolesta ja kertoo pölytyspalveluista.

Uutuuskoneet esitellään Koneparaatissa päivittäin kello 11 ja 15 näyttelyalueen keskellä. Paraatin juontaa Sami Kiema.

Seuraa näyttelyn sivuja myös Facebookissa. Näyttelyllä on jo lähes 1 500 tykkääjää, liity sinäkin mukaan! Heinäkuussa starttasi 24:n luukun näyttelykalenteri, jossa on joka päivä luvassa näyttelyyn liittyvää asiaa.

Näytteilleasettajat, näyttelyalueen kartat, uutuudet ja näyttelyn ohjelman löydät huomenna ilmestyvästä Puutarha&kauppa-lehden julkaisemasta näyttelyoppaasta. Näyttelyopas on jaossa myös näyttelyssä. Tiedot löytyvät myös www.lepaa.fi.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.9.2016

Vuokratun huoneiston edelleenluovutus

Pääsääntöisesti vuokratussa huoneistossa asuu vuokrasopimuksen allekirjoittanut vuokralainen. Joskus kuitenkin saattaa tulla tilanne, että huoneisto luovutetaan kolmannen henkilön käyttöön. On vuokranantajan ja vuokralaisen etu tietää ja erottaa erilaiset tilanteet toisistaan turhien väärinymmärrysten syntymiseksi.

28.6.2018

Ensiasunnon ostajat hakevat nyt jopa omakotitaloja – pääkaupunkiseudulla asutaan yhä tiheämmin

OP-Kiinteistökeskuksen välittäjät ympäri Suomen eivät ole havainneet merkittävää kasvua ensiasunnon ostajien määrässä. Kasvukeskusten ulkopuolella ensiasunnon ostajat etsivät jopa omakotitaloja. Tilastokeskuksen tietojen mukaan ensiasunnon ostajien määrä laski lähes 30 prosenttia vuosien 2011-2016 välillä.

8.6.2016

Asumisen kulut haukkaavat yhä suuremman loven kukkaroon

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennusteen mukaan asuminen on yhä kalliimpaa ensi vuonna. Omistusasuntojen hinnat ja vuokrat nousevat koko maassa. Velallisen taloutta tukee kuitenkin alhainen korkotaso.

16.10.2014

Ensiasunnon ostajia 21 000 vuonna 2013

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 asuntoväestöön kuului 20 718 osakemuotoisen ensiasunnon ostajaa. Ensiasunnon ostajien määrä on vähentynyt 13 400 henkilöllä (39 prosenttia) verrattuna vuoteen 2006. Ensiasunnon ostajalla tarkoitetaan tässä henkilöä, joka on ostanut osakemuotoisen asunnon ja vapautettu varainsiirtoverosta ensiasunnon ostajana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti