LeaseGreen selvittää Eteran kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaalin

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa energiatehokkuusremontin neljään eläkevakuutusyhtiö Eteran omistamaan toimistokiinteistöön. Helsingin Pasilassa ja Pitäjänmäessä sijaitsevien rakennusten ilmanvaihto modernisoidaan ja muutetaan tarpeenmukaiseksi. Keskeisiä osia kiinteistöjen valaistuksesta muutetaan LED-tekniikkaan.

”Energiakustannukset pienenevät ja kiinteistöjen käyttäjien tyytyväisyys paranee, kun olosuhteet paranevat”, Eteran kiinteistöpäällikkö Matti Autere sanoo. ”Laitteiden uusiminen on järkevää, koska vanhan ja uuden tekniikan välillä on niin suuri tehokkuusero.”

Eteran uudet energiatehokkuushankkeet toteutetaan LeaseGreenin kehittämällä palvelumallilla, joka perustuu kuukausimaksuun. Sopimuskauden kesto on kolmessa kiinteistöyhtiössä kahdeksan vuotta ja yhdessä kuusi. Neljän yhtiön yhteenlaskettu nettosäästö on investointien elinkaaren aikana yli 2,3 miljoonaa euroa.

”Säästämme joka kuukausi summan, joka on suurempi kuin kuukausimaksu”, Autere sanoo. ”Tämä on erinomainen ratkaisu kiinteistön omistajalle, koska se ei sido omistajan pääomaa. Energiatehokkuus on myös ekotehokkuutta Eteralle. Kestävän kehityksen tukeminen on tärkeä osa kiinteistösijoittamista.”

LeaseGreen on aiemmin toteuttanut Eteralle Tilkan entisen sotilassairaalan energiatehokkuusremontin. Matti Auteren mukaan yhteistyötä laajennetaan nyt koko Eteran kiinteistökantaan. Selvitystyön painopiste on yli kymmenen vuotta vanhoissa ja yli viisi vuotta sitten peruskorjatuissa rakennuksissa.

Etera valitsee LeaseGreenin kartoitusten pohjalta ne kiinteistöt, joissa voidaan tehdä taloudellisesti kannattavia toimenpiteitä, ja LeaseGreen toteuttaa hankkeet avaimet käteen -mallilla. Teknisiä ratkaisuja ei sidota ennakkoon tiettyjen laitevalmistajien mallistoihin. LeaseGreenin projektipäälliköt valitsevat jokaiseen hankkeeseen tekniikan, joka sopii parhaiten kiinteistön tilanteeseen ja tarpeeseen.

”LeaseGreenin asiantuntemus on hyvää tasoa ja asiat tapahtuvat ripeästi”, Matti Autere sanoo. ”Myös riippumattomuus laitetoimittajista on suuri arvo asiakkaalle.”

LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto uskoo, että Eteran kiinteistökannasta löytyy lukuisia kiinteistöjä, joiden vuosittaisia energiakustannuksia voidaan leikata 10-20 prosenttia. Kannattavimpia toimenpiteitä ovat tyypillisesti ilmanvaihdon modernisointiin liittyvät ratkaisut, ilmanvaihdon muuttaminen tarpeenmukaiseksi, vedensäästö sekä LED-valaistus.

”LED-tekniikan hinnan ja laadun suhde on kehittynyt sellaiseksi, että sitä voi suositella vaativaan ammattikäyttöön”, Mäkipelto sanoo.

”Myös uusiutuvan energian kiinteistökohtainen tuotanto kiinnostaa nyt kiinteistöjen omistajia, uutena asiana erityisesti aurinkoenergia. Aurinkosähkön merkitys kasvaa varmasti myös Suomessa, mutta menee vielä vuosia ennen kuin aurinkopaneelien kannattavuus yltää samalle tasolle kuin LED- ja ilmanvaihtohankkeiden.”

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön verotuspäätös

18.5.2022

Taloyhtiön kiinteistöverot ja verotuspäätös kannattaa tarkistaa

Kiinteistöveron merkitys kasvaa, mikä on saanut yhä useamman taloyhtiön edustajat pohtimaan, onko niiden kiinteistöverotus toimitettu oikein. Kiinteistövero määrätään vuosittain kiinteistönomistajille kiinteistön teknisten ominaisuuksien perusteella. Kiinteistönomistajien kannattaa varmistaa, ettei se sisällä virheellisyyksiä.

18.11.2021

Muista tehdä taustaselvitykset ostaessasi uudiskohdetta!

Uudiskohteita markkinoidaan näyttävin havainnekuvin hyviltä paikoilta. Hintakin saattaa vastata alueen muuta tarjontaa. Ostohalut nousevat, mutta ennen kaupoille kiirehtimistä kannattaa rauhassa selvittää muutama asia.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

18.10.2021

Kuka on vastuussa, jos asuntokauppa ei suju?

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n toimitusjohtaja Jussi Mannerbergin mukaan välittäjän rooli on nykyisellään selkeä myyjän ja ostajan välissä. Välitysliike on lain mukaan vastuussa välittäjän toiminnasta. Kiinteistönvälitysala on tarkasti säännelty.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti