Latausvalmius paranee oululaisissa taloyhtiöissä

Sähkö- ja hybridiautojen latausvalmiutta on parannettu oululaisissa taloyhtiöissä. Pisimmälle ovat päässeet asunto-osakeyhtiöt Pajarinkulma ja Hiirroskangas, kirjoittaa Forum24.fi.

Pajarinkulmassa on toteutettu latausvalmius asunto-osakeyhtiön kaikille 35 autopaikalle, jotka sijaitsevat kauppakeskuksen parkkihallissa. Hiirroskankaalla on uusittu pysäköintialueen sähköistys niin, että autopaikoilla on latausvalmius infran puolesta.

Kauppakeskus Valkean yhteyteen vuonna 2016 valmistuneen As Oy Pajarinkulmassa päätös latausvalmiuden hankkimisesta tehtiin yhtiökokouksessa. Isännöitsijä Timo Hanhela Kiinteistötahkolasta kertoo, että Pajarinkulmassa päätös tehtiin yksimielisesti, mutta päätökseen olisi riittänyt myös yksinkertainen enemmistö sekä yhtiökokouksessa edustetuista että erikseen autopaikkaosakkaiden äänistä. Latauvalmiuden hankintapäätösprosessi riippuu Hanhelan mukaan hankkeesta.

Autopaikan omistavalle osakkaalle kertyy latauspaikasta kolmenlaisia kuluja: latausvalmiuden vaatimasta infran vahvistamisesta ja autopaikkakohtaisesta latausasemasta, joiden hankintaan voi saada tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Kolmas kulu syntyy paikkakohtaisen mittarin käytön mukaan ilmoittamasta sähköstä.

Pajarinkulmassa asioiden selvittämiseen ja päätöksiin kului noin vuosi. Latausinfran rakentaminen ja viranomaismääräysten huomioiminen vaatii tarkat suunnitelmat, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Samuli Saikkonen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hoitovastikkeet kasvussa

28.3.2023

Taloyhtiöiden hoitovastikkeet kovassa kasvussa

Hoitokulujen nousu uhkaa useamman kuin joka viidennen taloyhtiön maksukykyä, selviää Kiinteistöliiton kyselystä. Vastikerästit ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, eikä valtaosa yhtiöistä ole joutunut perimään ylimääräisiä vastikkeita.

pesutupa

19.10.2023

Energiatehokkuutta pyykkitupaan

Helsinkiläisen As Oy Kiholinnan pesutupa uusittiin ajanmukaisemmaksi. Seinät ja katto maalattiin ja vanhan pesukoneen rinnalle hankittiin kaksi uutta pesukonetta ja kuivausrumpu. Nyt mahdollisimman moni asukas voi käyttää pyykkitupaa silloin, kun heille sopii.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiöiden talousvaikeudet

28.9.2023

Kustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia taloyhtiöille

Asumiskustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia kotitalouksille ja taloyhtiöille, selviää Kiinteistöliiton taloyhtiöiden talous- ja rahoituskyselystä. Hoitovastikkeita on jouduttu nostamaan, ja monella taloyhtiöllä on rahoitusvaikeuksia. Erityisesti pienten yhtiöiden on vaikea saada lainaa.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti